Google+ Followers

Ini Blog SaYa.. So suka hati saya lah Sayang!

Wujud blog ni sbb aku suka bercerita.., cerita sendiri, kepada diri sendiri jugakk. syok sendiri, perasan ka bla..bla suka ati aku..,& Aku suka novel.. suka kongsi kat sini... & sekarang hobi baru layan korean.. hehe kisah aku x menarik pon so x suka x perlu baca ye sayanggg... tak baik mengata, saya X ganggu org.. penceritaan kenangan idop aku tiada kena mengena dengan org lain baik idop lagi @ dah padam.. he TQ

07 October 2014

Raya Haji 2014

Lama gak aku x raya kg sendiri...
rasa last ngandong tatam kot..
uiii berapa lamaaa tu???
bujett raya obesi okehh hhaaha..
tahun ni kira nasib.. last minit ..
aku benau nye x tau kesah ape plan die.. abang kau tu buka bebunyi molot die..
sabtu aku kije lagi... sekerat hari..
biasa kalau balik perak jam 3 die dah balik amik budakk..
so sabtu tu aku tggu smpai jam 6.30 ptg die x balik so paham2 sendiri..
lama dah idop ngan die ni. x de bicara sangat, dah paham dah.
so i so happy haha.
erti kebahagiaan kita x kan sama dengan orang lain.. setengah org pandang aku semacam bila raya x balik umah mak sendri... ade yg bagi ayat "kesian mak engkau"..
orang x paham.. dan aku pon x mintak kau paham haha... mak aku dah biasa.. anak die ada 3 lagi.. bukan aku sorg... mak aku sangatt memahami so kau orang luar x perlu risau...
setahun ade berapa hari kan?? beratos... ye beratus hari aku menetap kat sini kat kg sendiri..
apa lah salah nya raya yg hanya berapa kali tu aku x de kat sini.. hidop aku bio aku yg tentu kan... bagai mana aku x kesah ngan idop kau... macam tu lah aku mintak kau x payah sesebok hal aku laki bini hehe...
okehhh sudahhhhh
ini rendang resipi mak aku... bukan senang aku nak dapat suasana cam gini hhehe
mak aku dah mula masak rendang sabtu petang. dekat jam 7 siap.. tugas aku senang jek.. dah siap tu rendang sila tukar masuk piok.. dah masuk piok kuali sila basohhh hehe
ni lahh aktvt paling aku suka... bukan basoh kuali tu,,... tapi sebelom basoh kualii..
amik roti... cuci sisa rendang tu dengan rotiiiiiiiii.. pastu makannn ohhhhh heavennn..
mmg burok perangaiii tapi aku pedulikk ape... berebot aku dgn adik aku... haha...
tu jek kisah mantai akuu.. happy sangat smpi lupa hp.. tu jek pic kuali...

ni pagi rayaaa..... ya allah banyak tau aku makan haha paling x leh lupa sambal kacang mak aku. kacang jangan hanco sangat huiii.. ni je pingan 1st smpat amik.. yg lain dah lupa mana hp...
lama x bergambo adik beradikk..
biasa mmg ssh nak bagi lengkap.. ude duduk obersi kann.. raya baru balik.
aku pulak raya pi obersi so masa bila nak lengkap nyo???
obersi lah sangat haha adik aku dok johor nuhh.. aku balik perakk dah utara selatan la kann..

kami 4 beradik jek... x payah ramai... ni jek nak runtuh umahh... nak2 yg sulong tu ade.. mmg tekak die jek lah kehkehkeh

 mak dare... ehhh sorg jek mak dare situ hehe
pic tatam ngan muka happy dapat kek sebijikkk.
ha ni satu lagi tragedi.. nasib x lupa nyahh oiiii haha..
hari jadi adam.. mmg dah set kt hp. abihhh dah mak die raya sakan mana ingat hp letak mana kan?
so pagi raya tu pas semayang gaya laki aku sampai..
die pon lupa hari jadi anak.. kau tengok tuuu... nasib lah ade hp.. telambat sikit jek..
so pi muar carik kek.. nasib giant buka beli KFC barrel 21 ketol.
kkek pon belasah kat fung seng beli  kek black forest american coklat.. ha kau sedap pulak nyesal beli setengah kg...

 kek black forest american coklat
 Adam 5 tahun... jangan nakal2, jangan degil2... belajar rajin2 muahh sayang die

potong sekali kek tu ngan nazif..
bday die juga.. bulan islam.. nama pon nazif adhah kan hehe

yg adik aku ni 10/10 nnt anibesry.. potong lah sekali hehe..

dot dettt geram akuuu...

keesokan harinyo.. projek kek minyakk
 
ni projek semalam... aku x balik lagi masa ni.. petang2 lahh kan..
ni kije adik2 aku.. acu pagi2 dah balik uthm johor kan x cuti...
so pempaun  2 org ni kalau wat kek jadi jek kije.. aku x reti..
so aku cuma ditugaskan masak sambal sadin jek hehe senang kan..
jadi sblom tiba giliran aku.. macam biasa makcik bantai tido dulukkk.... hehe
 
so di sebab kan makci tido haha x de resipi lahh.. mangon2 dah siap adon..
tgal nak bagi2 color jek sempat makcik snap... 
 hari tu dak nga wat kek ni x jadiii..
cuba kau bayang dah kacau telo ngan gula ape bagai tetiba lupa tepong x de... haha
benti kejap beli tepong sambong balik mana tak bantat kek tu hehe. masa tu die sorg nak harap makcikkk ohh makcik x retii.... so baling ketanah...
ude ada so ade geng lah dak nga tuuu kannn
kukus 1 jam emmmm sedap bau.. cantik naikk cuma cam telesot sikit termasok airrr.. ah abaikan..
potong panas... makan panas2 sedappp gilaaa...
dahh ni ajek kisahh raya aji aku... pada aku dah cukop seronok dah nihhh hehe..
nnt aku update hero n ade satu lagi novel aku beli ari tu.. jumpa kat muar. pesta buku x de ponn..
dahhh
k
bye..


04 October 2014

Cerita malam semalam

semalam buat ic kakak.. kat utc..
dah ade anak remaja haha
pp mewarisi sangat..
haha lewat 31 hari kena denda ye kak..
ok dikkk...
bagos sangat. org x ramai laju jek...
dah siap buat ic..
kita isi peyot.
pi Subway.. kat dataran pahlawan tu baru  lagi kot,,
aku pon 1st time makan... sodap
amik meatball..
roti die parmesan oregano terbaikk 



mak anak tembun..
konyang makan subway

30 September 2014

The Unsung Hero | Melur Jelita

N3 baru scroll bawah ye nyahh

                                              13/8/2014                                            

Yg di nanti2..
bulan 9..
hoiii x sabooo..

                                              UPDATE!!!!    26/9/14                                    

Aku beli mlm semalam..., ye lah dah gaji kan..kan
patut plan asal nak beli hari ni..
 kat pesta buku melaka 2014.
kebetulan jabatan arahkn pi masa perasmian nnt..
tapi malam tadi lalu kat kedai tanjung kat giant tu..
belom masuk kedai lagi ok kat depan pintu tuuu aku dah nmpk si hero ni...
menonong terus masuk amik bayo x payah nak pikir sangat kan.. hehe
ye lah buat nye kat pesta buku nnt x de cam ne? sape nak tanggung jwb??? kau???
atau pon buat nye aku x sompekkk haaaaaa...
so selamat datang hero..
nnt aku buat review kat sini jugak... tggu aku katomm
kena ada ketenangan.. kena fokus..  nnt x paham.... k byee

21 September 2014

Makan todo / Korea

Mggu ni x de pi mana pon..
merap jek kat umahh..
maknnnn tidooooo
makannnn tidoooo
dengo bunyik lagu pedal pop yo..
melompatt..
mak die ok..
bukan anak die hee...
cite korea ade cita baru tau aku follow

  My Lovely Girl  
Baru episod 2... uiiii Rain Oppaaaa belakon rugi lah mak x tengok kan hehe!!! 
die berlakon dengan Krystal

    Drama: Blade Man (English title) / Iron Man (Korean title)     

Ni sorang lagi Lee Dong Wook
Buat masa ni aku lom paham lagi ape kisah citer ni..
tapi cam biasa dong wook watak die misteri sombong tapi ensem hehe br  4  episod pon kan..

   My Secret Hotel   
Ni ok jugak misteri pembunuhan kat hotel tmpat dorg kije n cinta 3 segi antara Hyo jumpa balik bekas suami dia dan CEO hotel tmpat die kije tu hehe.. sweet

   MY SPRING DAY  

Choi Soo Young  (girl's generation) sebagai Lee Bom yang menderita sakit dan  menerima transplantasi jantung. Best la walau hero die Kam Woo Sung sebagai Kang Dong Ha cam dah tua kan tapi lah aura matang la senang.. lagi sorang si ensem Lee Joon Hyuk sebagai Kang Dong Wook kekasih si Lee bom n adik kepada Kang Dong Ha.. yg jadi konfliknye jantung yg Lee Bom dapat tu lah jantung mending isteri kang Dang Ho.. jadi si lee bomm ade rasa semacam bila nmpk dong haa... haaa cam tu ade pahamm hehe jenoh ok akk citerr.. dah nak pi makan 
K byee

15 September 2014

Sungai Sagil Gunung Ledang JDT

Pic kat iG pagi semalam. abang kau ajak makan tengah hari kat tepi sungai.. mak kau layan jek lah..
3 mmgu sblom tu abang kau ajak pi PD.. aku ni kalau laut mmg lemah sikit..
bukan x suka..
suka jek dok2 rehat tepi pantai tu cantikk kann...
x tau cam ne nak cakap laut tu luas skrg musim ujan kan..
risaukn budak2 takot aku x terjaga nnt dengan aku yg cuak lagi kan,
kang kalau aku sawan kat laut sapo nak lompang den heeeeeeeeeee ngeriiii
Sungai ni kita leh pilih tempat cetek kan.. agak2 paras betis kira lulus lah hehe
Pagi semalam benau nye dalam jam 9 kot ujan kat taman aku..
ade tempat siap kena ribut..
mak dah risau dah nak pi sungai ni kan. abang kau wat bodo jek..
"ni kan kat melaka.. sungai tu kan kat johor x semestinya sana ujan kata die"
yo lahhhhhhh....
sampai sungai pasang khemah. abang kau n dak kakak yg pasang. mak kau x reti okehh..
pastu kita makan dulu.. cantik2 siap pasang jam 2 kan mmg ngah kebulo..
aku hangkot ngan piok2 nasik bagai haaa makan betambah2 hehe
cuaca kat sana ok lah baru lepas ujan sejokkk x panas..
 PAstu ha berendam lah kau smpi kecot.. dari jam 2.30 jam 5 baru naikk.. tu pon aku beso kan mata..
berani nak lawan mata aku hehe..
 air keroh sikit lahh kan lepas ujan..
mmg jauh lah nak banding sungai bil kat perak tu..
sana sungai org belom teroka wehh menangis tengok air jernih gila cam tu..
siap leh tangkap ikan bawak balikkk bagai...

 dorg ni mmg rela jek main kat situ jek haha ujung kaki aku..
kau berani lah pegi jauhh...
 Gambau aku mmg x de..
abang kau leka terjon tirok x layan aku..
 Gambau tonggang langgang gasak lahh






Senang bawak kemah ni.. nak salin baju x payah begodo gandah naik atas kat tandas awam tu..
org dah le ramai... berderet nak masuk x kose aku...
Selesa..
 Dah siap.. salin
moh selfiee
 Dekat jam 6 juga lah keluar dari sini... balik x teros balikkk hehe
singgah tanjung mas.. pic x de hp kong..
lepak sementera nak tggu makan malam..
makan nasik beriani ckrspy chiken kau Home..
emmmm terkonang konang sedapppnyeee
Ok tu saje kisah ujung mggu aku...
wasallammm...

08 September 2014

Review Novel : Di Penghujung Cintaku Adelia | Wan Rohayu

Gambar aku prnt screen ig acik takk?
pedulik hehe...

Pada aku novel ni memang best! cerita die lari sikit dari kebiasaan.. pasal dunia doktor dan nurse, kisah kat hospital,  selalu  kan asik cerita korporate je kan... masih tema kahwin paksa, watak opkos ensem n lawa2 cung 'tak hengat'
Aku suka jek citer ni..! tak payak kau semak kan kepala nak pikir logik ketidak semua org suka si Adelia tu sampai yg tue2 pon kan hehe.
Cuma aku geram dengan Nik Pasha die ni LALANG okeh X bertanggung jawab, takde pendirian Stone gila... kesian Adelia...anak die korban sbb dapat bapak batu.. masa ni lah sedih gila bengkak2 mata makcikk..
K bYe

06 September 2014

Cerita semalam..


kembong 3 rasa... emmmmmm hehe
nenes dalam tin pon sedap taukk..
Benda2 sepah lantai..
mainan kegilaan sekarang kot..
dah jemu sepah nnt aku terpijah mengidap 2 harii.... 
kau siap lahhh aku baling nnt haha
bagus juga benda ni.. menguji daya kretiviti..
ingat senang??
dari lori tu nak jadi robot..
si kakak jek yg buat..
die mmg suka benda2 stress ni..
yg 2 mamat lagi tu die tau siappppp....