Pages

Google+ Followers

Ini Blog SaYa.. So suka hati saya lah Sayang!

"Segalanya disini adalah kenangan hidup aku, tak ambil kesah org suka ke tak, kesah ape aku kan haha bercerita tentang ape yg aku suka, tiada kena mengena dgn org lain baik yg masih Hidop @ yang telah tiada.."

30 August 2015

Happy Birthday Kakak 29.8.15

 Semalam b'day budak ni.. besar dah 13 tahun..
amik gambau pon x mo. aku paksa. peduli ape aku haha.. mana boleh gambau kau x de dlm ig mak kau ni kan... no no no
x de wat ape sangat pon. nak beli kek SR x mampu dah mak kau ni.. sian hehe
plan malam sblom tu paksa adik aku buat kan kek batik.. bahan pon x banyak
buat malam kol 10.30 lepas citer drama tv3 tu cinta iris alah raja elya n unguku ismail tu.. 
lg pon 10.30 aman sikit. budak semua dah bongkang.
biskot mery sekilo
susu pekat
telo 3 bijik
milo 12 sudu + coklat susu beryls
kasik sepesel sikit tambah creme cheese. mak kau buat tambah2 toping cheese jek kat atas kek tu... 
yg toping jek aku buat..
creme cheese tu aku guna tatura yg kecik + susu pekat haha blasah jek sbb aku lupa beli double creme.
susu pekat tu dalam 3 sudu lah agak2 jangan manis nau x sedap. 
 dapat lah 2 loyang. loyang sedang tu buat toping cheese.
bangon pagi sarap kek batik haha
kerlas kau salmah..
umah mak aku tu budak2 jek ade 6 org semua gemau...
aku balik kije jam 2 tinggal ni jek rupa paling cantik utk kakak posing hahaha jadi le nakkkkk yg penting ade gambau.. 
memalam ibu blaja beday girl pilih jek nak makan kat mana..
sekali die kata KFC
KFC JEK???!!!!
hahaha bagosss selamat mak kau...
ye anak  aku mmg gemau kfc. sama lah ngan bapak die sbb ade nasik
anak aku n nasik berpisah tiada haha
puas aku hasot mcd ke pizza ke x jalan
pic bday girl. die x bagi aku send sekeping2 bulat2 muka die. haha die kata muka pinggan hehe
so aku gabong gini baru die kasi... aku soh diet x nak...
biasa lah.. bday sape2 pon paling hover yg baju ijo tu.
pakk nam sangat
pas makan masok kedai buku macam tmpat lain x de.. tak paham aku..
dorg ni x de benda lain komik jek... anak komik
mak novel hahahha.. x leh wat ape...
dahhh
eh jap
"doa ibu moga kakak bahagian dunia akirat. blajar rerajin.. kurangkan menjawab. cikgu tanya jawab tu bagos..
x payah pikir sangat isu negara.. kita ade PM dan lain2 tu tau lah die buat kije die. x payah susah ati sangat pasal jerawat. semua org lalui. bukan isu besar pon.. yg kena amik perhatian KG anda hehe "

TamaT
K BYe

16 August 2015

Warna-warni Aidilfitri Kat Opis tu ari

Kenangan jamuan raya kat tempat kije 2015
 nak kasi tau gak gambar2 semua adalah ehsan dr hp member hehe
hp aku kena banyak bagi rehat, sian die sempot kang hihihi
dimulakan dengan acara wajib bergambar reramai kat tangga...


akk pakai baju ijo taik lembu.. kain ni beli tahun lepas.. kirim kawan pergi bandong indon
biasalh kalau beli kain ela mesti kena perok lamaaaa..
tu yg tahun ni dapat pakai. nasib tergerak ati aku nak buat.. kalau tak x de baju haha
baju biru pelekat raya 1st tu x selesa dah nak pakai haha...
boleh pakai benaunye. tapi aku x selesa lah nmpk babat tu nyampah..
biasa lah raya naik 4kg hehehe
habis citer kat luar..
jom gambar kat dalam lak..
 pic gerai kita orang tahun ni...
 orang2 penting dalam memastikan gerai cantikkkk
tahun ni gerai agar2.. macam2 adeee noook
pelbagai agar2 kempung, puding roti kak jah

jelly kelapa bon bon, agar2 kokteil banyaak lagi x amik gambar
pic ke bzan kat gerai
pas tu posinggggg
 bergambar dengan bos. sorg x de.. n aku sekerat jek hahahah







 acara hr tu selang seli dgn persembahan. sape2 nak nyanyi silakn..
ni artis bahagian kita org 'abg J'.. 2 lagu die nyanyii hehhe 
 tahun ni gambar lengkap semua ade...
dahhhhhhhhhh
AL TamaT

27 July 2015

Nazmi Irfan - Kau Yang satu [OFFICIAL LYRICS VIDEO]

lagu ni best.
kau layan hidayahmu ramadhan??
jenoh carik lagu ni.. aku google asik lah dia bagi lagu snapshot


26 July 2015

Ant-Man

Kau dah tengok ant man? best tau baik kau pi..
aku pi hari rabu ari tu, budak baru naik sekolah. aku last cuti hr tu.  bosann.
acu balik joging aku ajak die.. die beli tiket on9, rabu lak tiket murah menjadi jadi lah hehe
Masa ngah pilih2 citer ape nak tengok nmpk minion. lom tengok lg minion, tapi minion 4.30 lambat nau. bila lak kau nak balik kang.. tengok jek lah ant man 12.10. x pasti best ke tak tapi kalau filem marvel ni jarang kecewa hehe... 
Dari segi aksi tak byk tp dari segi jalan cerita,elemen komedi & kekeluargaan dlm Ant Man nie aku rasa mmg berbaloi la....tak keterlaluan jika pilem nie lg best drp Spiderman
paling rere part keretapi tergolek tu... kikiki 

ni die Paul Rudd hero ant man, leh tahan la hehe






antara kawan ant man paling lawak hehe..
Paling penting lepas habis cerita jangan keluar wayang dulu. Kau tau lah cerita Marvel kan.... aku nmpk Awek antman dpt sut baru..bpak dy buat..bntuk firefly tol tak pastu Scene plg lasstttt, captain & falcon dgn bucky aka winter soldier. Dioerg perlu kn bantuan, falcon cadang kn Ant Man. Kt situ la AntMan masuk Avenger kan kan kan tol tak? kalau salah betol kan aku hehe avenger akan datang 2018 kan?
Ant-man aku bagi 10/10 bintangggg
 abis 2 jam tengok wayang masok tandas..
sawan cermin hahaha
di akhiri dengan javachip starbucks paling power cuma tambah rm 10 jew dapat 2air. dapat free satu air sbb dah 10 pembelian. pastu kek salted caremel free sbb hr jadi acuuuu... jimat kat situuu 
K BYE

25 July 2015

Raya 2015

Malam Raya
 Gambar ni cilok kat ig adik aku kikiki
selamat hari raya kau rangg..
amacam raya?
meh aku citer kisah raya aku tahun ni..
raya cam biasa lah.. cuma yg pelik aku raya melaka. laki aku raya perak.
belah2 aku mmg pelik lah.. raya umah sedara akan tanya laki kau mana..? sadin jek lah aku jawab umah mak die.. mula la nnt speku hehe.. kau rang jangan buat aku x pe.
anak2 aku semua dah imun. dorg paham dah 'idop kita jangan sekali nak samakn dengan org. tak kan samanye. yg penting apak kau yg beli beras bukan kita mintak org" dah haha
alah kau biasa lah lidah ngan gigi lagi tergigit ni kan pulak hubungan..
manusia ni biasa lah dok depan mata hari2 ngadap eh mmg nak becekau jek.. bila dok jauh tau lah ati goyang cam ne hahahha.... abang kau mana penah lekat ngan hp. hp die manjang dlm laci. bila raya jauh tau plak carik sim kad bagai.. rindu la tuww.... haha tuihhhhh.. aku ni pagi raya dah menong. pelik laki x de ni jah.. 1st time ni haha padan muka.
mak mentua aku pon dah imun die x pelik lah. anak balik menantu x balik. anak die 11 cucu bedozen ade aku kesah. yg penting org bakau lemang wajib balik. lemang x de punah raya die. kau jangan carik pasal haha... 
taun ni umah mak aku semua anak2 die ade. menantu jek x cukop sorg haaha pe de hal.. idop kena teruskan raya tetap raya. umah aku ni 2 tahun sekali baru jumpa ketupat. sbb bab anyam ketupat laki ude jek tau buat. anak2 die ape x leh arap. kalau ude tak balik rebos jek ketupat nona sedap gak hehe. malam raya filing lebih main bunga api bagai yg bangka pon join lantak lah yg penting happy. tengh syok2 main kaki si tatam kena bara bunga api. masok celah kaki hoiiiiiiii degil aku kata main statik jek die suka nau libas2 kan dah kena. sampai la ni lom baik lagi. celah kaki kauuuuuu....

Raya pertama



















Menu cam biasa ketupat, rendang daging, kari ayam, kuah lodeh n sambal kacang yamihhh. tu gambau smpat snap leka mentekadarah x ingat donia haha
 dah tau raya tahun ni semua ade, dorg dah pakat2 tema biru, gegirls tudong pink. aku folow jek. family aku jarang ikot tema bagai. tahun ni macam nak folow hehe masa plan tu main taram jek color kan. lupa color dinding sama haha amik kauuuuuu.
ayah aku sakit terlantar. pakat2 amik pic keliling katil...

 Dengan cucus...

 keluarga aku... ade lagi ka yg pelik pic aku anak beranak x de laki??
haha sian kau rang konfius.. kenyataan yg harus kau rang tau bergambau jek x de laki. tapi aku ade laki. cuma laki mak pelik sikit.. kau x payah lah pening nak pikir keluarga org pelik kan hehe. jaga jek keluarga memasing.. dah k lalalalala hahaha
permata hati ambo
 Angah n anak2




























Pic keluarga ude. gambar dorg lebih sikit. geram kan budak kecik tu..
macam2 pesen geram aku...

Kami 4 beradikii
pelik sangat cara aku duduk.. benaunye perot dah mengah hahaha...
 gegirls

Boboy..
tengok sitatam haha hampang2 lagikkk
lepas posing bagai makan lagikkkkkkk.. hehe
pastu tetamu smpai aku join makan lagikkkkk
raya tahun ni jumaat kan. pas dorg sembayang raya baru berangkot pi umah sedara smpai potang..
mmg lah tetiba baju mengecot.. tah ape2 kain zaman sekarang ni tististisss hik

Raya ke dua


 Raya ke2 18/7 birthday acu yg ke 25. masa ni
 ni pic dlm keta otw nak pi alor gajah umah mak nga. ni lah mak sedara aku paling jauh. yg lain semua dokek balik bon jek.. pi 2 keta. selalu mak ngan balik sg rambai tahun ni dorg kurang sihat meh anak sedara datang serang sana,,,
 mak nga aku ni pesen laki aku payah nak di ajak bergambar. tahun ni tah ape senang jek di ajak tapi dalam ke terpaksaan lah haha tudong semua kita pakai kan x kiraaa

pic ni umah sepupu. anak makngah aku tu..umah die setaman jek kat umah mak die. posing lah kita org adik badik. tuan umah pon x sehat.. hehe x kos die nak layan sawan kemre nih hehe

Raya ke tiga

Dok umah dendiam..
makan.. makannnn haha
ude balik malam tu..
anak2 angah bekas suami die dah amik.. so mmg sunyiiiii x berapa nak sepi tingal anak2 aku jek hehe

Raya ke empat

punca nye lesen acu mati, dahhh hari jadi die hari raya tang mana lak nak renew kan.
so die plan nak pi utc dah2 jom lah kita jalan2 menyebok mengambil kesempatan salik hahhaa.
smpai utc dah dekat 12.30 rupanya dah tutup akaun ciss kena datang pukul 3.. x peh kita melepak kat dataran pahlawan

 sawan cermin haha...
 cantik kan ni kat hatten..
kenetulan anggah nak carik baju..
pi padini ofer hr tu ade lagi..
dah abis cr barang jom carik makan.
 teringin nak makan ayam mcd
budak 2 org ni filing dah bosa.. makan kat meja lain.. hehe
dah tu jek cerita raya wat masa ni..
hari rabu budak dah sekolah kan. angah pon dah kije.
tinggal aku n acu jek.. pagi tu acu pi joging.
kekemas sikit umah mak. pastu tersandar bbosan. wasap acu jom tengok wayang hahaha
jadik jek plan terkejut tu next n3 k..
ok tata...