Google+ Followers

Ini Blog SaYa.. So suka hati saya lah Sayang!

Wujud blog ni sbb aku suka bercerita.., cerita sendiri, kepada diri sendiri jugakk. syok sendiri, perasan ka bla..bla suka ati aku..,& Aku suka novel.. suka kongsi kat sini... & sekarang hobi baru layan korean.. hehe kisah aku x menarik pon so x suka x perlu baca ye sayanggg... tak baik mengata, saya X ganggu org.. penceritaan kenangan idop aku tiada kena mengena dengan org lain baik idop lagi @ dah padam.. he TQ

16 April 2014

Haiii

Semalam cuti melaka bersejarah.
x pi manah pon
dok lah kau kat rumah,,
dah apak kau kije kat johor kan heeee
 ni citer ahad hari tu,
pi tanjung puteri.. lepak tepi pantai..
beli makan kat pasau malam..
makan2 sikit..
 pastu amik gambauuu..
 adam tutup telinga haha bising warning dari pengawal pantai..
masa ni air pasang ombak kuat..
tu pon ade je yg degilll
 ini kakak okehhh...
 Doa makan di mana sahaja..
tidak semestinya masa makan okehh..
suka ati kau lah adammm
tutup telinga lagi..
yg benau nye die takottt...
abang tu kenapa cakap kuat sangattt haha


ini sebenaunya sebab kenapa pi pantau puteriiii...
yong tau fooo sepesel...
dari zaman becinta smpi anak dah bederet mmg nilah kedai peberet.
tapi ni pic lama..
seronok sangat membaham lupa snap haha
aku mmg akan amik benda yg sama tiap kali makan.. sup die tu powerrr lahh



12 April 2014

Tempurung


Rumah baru paty..
tempurung kelapa..
beli kat pets shop dataran pahlawan..
alah yg kat tepi tanggan tu ape name kedai tu x silap 'Pearl Pets'.
harga rm 10 sebijik. beso ke kecik ke sama harga. so aku amik paling beso..
si paty ni dah beso... bukan main suka die.. pas en laki masuk kan je die terus masuk dalam tu..
 tu nmpk muncong jekk.
sblom ni die tido dalam mangkok aku... cis

09 April 2014

Semalam punya citerr


Semalam ada hal dengan adik bongsu. alah hal die sikit, kejap jek pastu tak kan nak balik ye dak?? haha
cam nak buat ape balik cepat kan? sejak anak dah beso ni sekolah smpai ptg kau balik awal mmg le buhsan wehh kita gunakan off yg ade dengan sebaik nye. balik umah sblom laki balik.., itu petua. kang die dah smpai kau x balik2 mmg perang donia meletus. 'Abg dah bagi betis mau PEHAAA!!'
pastikan ayat itu tidak meletus ye n 1 lagi pastikan dah masak "kari kepala ikang" hehe
lah aku tengok wayang jek... tengok Captain America : Winter Soldier
aku mmg gemau tengok wayang masa musim2 org kije. itu panggung aku yg punya. kalau kau pegi hari minggu mmg manjang penoh. kosong pon set depan jenoh kau mendongak serik aku masa tengok robocop ari tu.
 captain-america-the-winter-soldier-international
Captain America Winter Soldier merupakan filem kedua Captain America, kau dah tengok yg 1st? lepas die dinyahbekukan setelah 70 tahun. Die  beku sbb kapal terbang terhempas di kawasan Antartika. Rasanye pas die beku tu die bangkit masa citer avengers.kau dah tengok avenger? Lupa? Pi tengok jap haha tu yg aku suka superhero filem2  Marvel’s dorg ni berkait. dalam Captain America aka Steve Rogers terpaksa melawan seorang musuh yang sebenarnya bukanlah sekadar musuh biasa. Kawan die sendiri tau…dorg ni sama2 ada dalam Captain America 1. Tetibe kena jadi musuh. Dia bertarung dengan kisah silamnya. mmg besttt la wehhh
watak jahat die cam sama kan dalam Batman the dark knight rises tutup2 mulut cam tu hehe.
Black Widow Captain Marvel
Natasha Romanoff atau Black Widow
falcon character poster header
Anthony Mackie‘s Sam Wilson (aka the Falcon)
Satu lagi watak dalam filem Captain America: The Winter Soldier  Emily VanCamp die ni terkenal dengan watak Emily Thorne dalam siri TV Revenge. terkejot aku eh die ni pon ade.suka die ni. aku mmg follow citer revenge
dah la pasal Captain America nih. nak tau lanjut kau pi lah panggung. aku pegi GSC dataran pahlawan citer baru lagikan so aku tengok kat hall 1. kau jangan duduk kusi B09 n B08 gosak cettttt
  
okeh ape2 captain america aka steve rogers ensemm hehe

okeh ini coming soon.Rio 2 3D Okehh comelll
ok tau pempuan tu nemok. bio aku cakap, kau jangan cakap kang die sentap hehe
abis wayang  kita makannnnnn... GCB kembaliiiiiii...
sekali oder double! hakau abis tu mmg abis pastu loya.. tu lah tamakkkk hehe.
pas konyang jalan parking kat mahkota. bukan kat mahkota tapi sebelah mahkota ha amik kau jalan kaki pas makan rasa nak tutup mate jekkk.
 Kau penah makan Macaron??
aku baru cuba semalam..
sian kan?
hehe
dah lama dok perati.. sedap ke benda ni..
so semalam test..
sedap.. tapi manisss...
tapi sedap lahhh 
5 ketol 10 hengget kat MP 
sekiannn

06 April 2014

Happy B'day Abang Bad!

Semalam 4/5/14 Sabtu abg Bad 8 tahun sudah..
besar sudahh bujang aku ni,,
die ni senyap jek, x banyak bunyik
tapi sekali becakap leh tahan pedihh..
kalau keluar pi jalan dah x mo pakai seluar pendek..
aurat kata die.. dok umah x pe.. hehe
paling over opcos yg molat tuu..
geram aku tengok muka die haha..
kan? over tu,
kita org makan2 kat kfc giant muar
kek rainbow tu pon beli jek kat depan kfc tu.. sedap jugak..
tradisinya anak aku ni kalau ari jadi mesti ada kek.
aku jarang ajar bagi hadiah hehe
tu yg tak kesah ade ke x de hadiah dorg ok.
tapi kalau hari jadi dorg x de kek mmg wat muka lah,,
 skrang beli potong2 senang hehe



ok pas makan2 singgah k.mall
nak carik baju melayu tatam

die dah mula mengaji hehe
baju melayu x cukop..
ade selai jek, tu pon anak buah aku x muat hehe..
raya mmg aku x belikan die baju melayu pon. pakai setengah jam jek pon buat ape..
ha cam sekarang mmg perlu beli banyak.
ngaji isnin-jumaat.
banyakkkk sangat color baju PINK juga die nakkkk
adoiiiii...
nasib ensem haha
 baju melayu pink x pe..
k byeeee





Selamat pagiiii

Dah sarap?
kita makan pear hari ni..
kau ade..
mak kita bersiaran guna hp jek.
tapi x reti nak center kn gambau ni..
kau reti?
ajau mak kita nih

04 April 2014

Si "Paty"


Binatang belaan baru en laki hehe 
lama dah die kenan binatang ni.. tapi mahal weh.. betina seko 250 kecik jek..
ni kira rezeki die lah.. hari ape tah aku tgh masak, nak amik mangkuk kecik, sekali tepanjat nmpk binatang dalam tu.. aku ingat tikos mmg melolong x ingat le. aku geli wehh.. masa tu badan die basah jatuh longkang kot. mmg burok x comel. haha
laki aku belek2 eh ni bukan tikos lee.. ni sugar glider..
siap chek tenet betul ke?
pelik biasa org buang kucing.. sape buang minatang mahal ni??
tanya jiran semua x tau..
en laki nak bela..
mak x kesah..
syarat jangan bagi lepas masa aku ade... oh mmg mengundang bencana haha..
dia kata ye lah.. ibu jerittt bukan best pon haha... tau x pe!
kucing aku x suka tp aku leh tahan lah lagi..
si qiqi tu manje.. tapi gedik suka lompat2.. terjah kat aku tu yg x bokonan den haha..
die bagi nama PATI..
aku : asl pati? x best..
en laki.:.. die pendatang haha...
sugar glider ni mmg comel lah.. aku suka jek tengok die..
tapi jgan suh aku pegang...! mak geli he..
hari pertama makan apple.. okehhh.. kehelass kau..


01 April 2014

Kejutan!!




Tekejut??!!
Aku 3x ganda lagi terkejut..
Alhamdulillah, tak mampu aku menolak rezeki yang tuhan dah tetapkan untuk aku,
dan siapa kamu utk mempertikaikan ape yang aku dapat!
aku cuma manusia biasa x mampu nak puaskan hati semua manusia lain,
cukup sekadar sebilangan..
sebilangan yg betul2 kenal aku..

ini adalah kenangan terbaik yg patut aku simpan..
dah name pon behelog aku
suka hati akuu lahh  nak simpan apeee
pehal skema benau kau jah haha
ok byeee


08 March 2014

Ari tuuuuu...

Ini kan blog kenangan haha jadi x kesah lah kalau aku citer kisah dah basi pon hehe.. mak x sempat nak asik lupoooo jakk
Sagil Gunung Ledang Johor
waktu kejadian : 2/3/14(Ahad)
 Hari tu laki aku bagi pilihan. nak pi pantai ka sungai.... aku nak sungai ja.. pantai aku seram sikit. tah la tak moh la pantai air dia aku x dapat agak kedalamannye cewahhhh... kita org kuar umah pas makan tengahari.. jimat hehe.. kalau pi pagi air mmg sejok gilak weh. ni kita org masuk kol 4 ptg pon leh tahan sejok die..
 Aku yg bagi kelulusan tempat... n aku jadi mando situ, tukang jeritt.. jangan pi sana!!!! kakak pegang adikkk!!! Bad jangan pi sanaaa!!! main sini jek lahhhh haha mmg tensi anak aku..
 nmpk tak? dorg x pegi  jauh hehe.. dorg ujung kaki aku jek...
 Main kau org 3 beradik.. bapak eh kau jangan ikot.. menyolam sana.. kuak lentang lahh.. terjon tirokk lahhh gasakkkk...
 Berendam lah kaurang sampai kecottt

 x dalam pon paras betis aku jak
Aku basah kaki jak haha... ni nak naik. adam x leh sejok lelama.. die pon rasa lain jek cecepat ajak aku naik. badan die kan die leh rasa sendiri...
 siap salin penatt lah tu tidooo lah  tatammm
 aku kalau datang sini mmg berangkot khemah ni. senang nak bersalin bagai. tandas ade tapi jauh le nak berbalik ballik turun tangga mak x kuasa nakkkk..
 Die ni pon bukan boleh sejok lelama... aku bio jek die dah besarkan. rasa x selesa tau die naikk nnt hehe
 mmg best le pi ptg. org dah x ramai. nak pasang khemah pon cantikk jek tepi tebingg. ni kalau pi pagi mmg belaga bontot lahh kau hehe
 dah penat moh salin kita rehat2 tepi sungaii...


 dkt jam 7 gak lah kita org keluar

Seoul garden mahkota parade
waktu kejadian : 28/2/14 (Jumaat)
 Dah setengah jalan membedal baru teringat nak amik gambo haha. tu pon ehsan dari hp member. nak harap aku mmg lupa dah semua. bedal x ingat.. pic yg tukang amik gambo,? x de, sian dia.. x pe yg penting mua happy
Aktiviti pas meting.. hehe besttt..