Pages

Google+ Followers

Ini Blog SaYa.. So suka hati saya lah Sayang!

"Segalanya disini adalah kenangan hidup aku, tak ambil kesah org suka ke tak, kesah ape aku kan haha bercerita tentang ape yg aku suka, tiada kena mengena dgn org lain baik yg masih Hidop @ yang telah tiada.."

28 May 2016

X-Men Apocalypse

Kau dah tengok X-Men Apocalypse?? aku pi mggu lepas beli teket kol 12 am nok smapi umah 4am hehe powerkan?? nasib sabtu wesakkkk.. tapi ting tong gak laaa kan. umah mak tipah kau nak bangon lewat?? walau pon molot die x bising tapi kol 8am die dah start menyapuuu cara die sapu tu cam die nak sapu kau sekali depan tv tu hahahha. baik bangonnn... eh masok balik citer x men ni..
Best la nok X men ni.. aku yg x folow siri die ni leh paham lah teruja nak tau setiap watak.. gandingan mantap yg lama ngan yg baru kata kau.. X men pon dah ade pelapis.. kau kertu lah situ pencen 60 tahun ehhhh...
kisah konflik dan perang dimulakan oleh En Sabah Nur (betol ke nama die haha blasah ) die ni mutant pertama dunia dan yang paling berkuasa bangkit dari makam die kat  Mesir nu.. seram tengok proses masa nak banagkit kan die ni.. cuba kau bayang kalau kau ade kose mutant?? aku nak yg boleh ghaib2 tu hahah sembo2 api tu pon best gak. tapi geri lah kalau muka kak tijah biru eh pitam abang kau hahaha


Pastukan kali ni tengok wayang kan 1st time dok kerusi D-Box bapak jakon ko haha
D-box ni kerusi goyang lah senang cakap. kalau babak begadoh tu kau pon gerak sekali. 5 minit pertama pening skjap haha nasib x lama. pas 10 minit aku dah rasa nak kencing cibai betol. nak bangon cerita best. bayau bapak leh tahan mahal kan. tahan la kau kat situ hehehe. keras pundi2 nak tahan 2 jam huwaaaa. kau klu mengandong x payah la dok kusi ni beganak teros.. air panas pon x payah beli kang tersiram ong sebelah kakakahh.
dah kalau nak tau best ke tak pi lah tengok sendiri. pada aku best nau lebih 2 suku bintang dari Civil war : captain america nuh..
next movie Ninja Turtle macammmmm bestt jek
x tau lah dapat tengok ke tak ni.. geng x de ni emmm k byee




20 May 2016

The geng

 Alhamdulillah.. rezeki membe belanje hehe
kalau ikot muak tau makan ayam kenny ni dengan air capucino. tapi kan teringinnn nau kat tekak hakak..
so semua oder sama.. haha jom geng gemok sesama huiiiiii
Ayam semua oder black peper. ni mona punya.. 3 side dishes mona pilih salad, macaroni cheese ngan mashed potato
yg ni aku punya..macaroni cheese, coleslaw ngan mashed potato
bun amik  macaroni cheese, bbq baked bean ngan mashed potato

 Ha ape lagi berwiefie selepas mabok ayam hehe
 Mata aku tetiba nmpk cam mata mak panda.. haha cam mana ni malam kang nak nonton X-men
hehe acu kata tiket kol 12 am amikk ko
 Last home made muffin aku pilih vanila..  sodapppp
Last the desserts
chocolate muffin with vanilla ice cream and cherry on top ha kau. nasib tak tamak oder sorg satu haha.. bertolak2 nak abis kan satu ni hahahaha

19 May 2016

Bengkal Adobe Photoshop


Jabatan hantar berbengkal 2 ari rabu n khamis. dekat utc
Bengkal adobe. mmg lama dah teringin nak belajar. sebelom ni masa mula2 buat blog selalu lah guna tapi hentam jek haha. la ni lama tak guna mmg dah x ingat dah. zaman USP dulu kala kan hehe


geng kamcing yg sama pi..
aaaaaaape lagi kebabomm lahhh haha.
smpai awal kita berwiefie dulu sebelom pintu bukaaaa

ni pulak sementara nak tggu cikgu sampaii..
bawah ni lah antara yg sempat belajau n yg sempat aku prinscrn kan.. rasa macam tonggang langgang susun. aku dah tak ingat mana aku belajau dulu hehehe

Hasil pertama

Hasik ke 2 kad raya hehe payah gak lah tampal2 gambau ni.. nak ingat banyak stap. tapi mmg seronok er
agak lambat juga lah nak bagi paham..
maklumm lah makcik2 dah nakkkk oiiii hahahha

Minom pagi rehat kol 10 pagi..
pida makan mee kari aku n mona makan roti jala.. sedap kuah kari torbaikkk

 Hasil ke 3 selepas rehat.. tulis nama dengan pelepah bulu hayam haha.. nak bagi nmpk ifek colorfull..

Hasil 4 ha yg ni pon pitom gakk.. nak guna muka sendiri x de lah yg sesuai hahaha
 memula aku nak guna gambar hero drama vampire diaries ian somerhalder tu latar belakang hitam. tapi ifek bendera yg wana kuning x jelas. pastu tukar muka hero james bond muka die x center pon masalah yg sama. ha last guna model pempuan ni sape tahhh... hehe teros aku malaysiakan die walau mata kau biruuuu....

Pic makan t.hari. jarang dapat jumpa sesama gini jom kita makan pizza. pizza jek paling dekat antara utc tu. rehat x lama pon satu jam jek kan...
macam biasa simpan kenangan banyak2
weifie lagiiiii
haha klakar sangat masa nak oder. aku lah jadi blur bila tetiba pida nak makan salad. sbb bila pi pizza makan pizza lah kan.. tetiba die sebut menu diet. kejutan kak tijah. smpai kak tijah lupa nak oder.
passtu tanya member balik eh aku oder ape ek?? air jek kan tadi hahahaha sengalll panggil balik budak yg amik oder tadikkk...



semua ni yg aku makannnn... jumpa member mmg paling best masa makanlahhhh...
masa ni makannnn jek tak pikir lain. balik umahhh mak makan nasik lauk kari ayamm.
makannnn pastu tidooo kau mampuuu
aku sejak kertu ni kalau seharian badan dok dlm akon malam akan sakit sendi koo..
sblom tido telan atifast 2 bijik. x makan melarat smpai esok mati er. last bengkal esok kena sihat2

Bengkel Hari Ke 2

Hari last batik dayyy
wiefie duluuuu
awal smapi kan ape lagiiii
sebelom cikgu mulaaa wajib snap sedasss haha kata kenangannn kannn

hari ni last belajar adobe. cikgu ajar buat poster. 
cerita indon ngah ngetop tu ada apa dgn cinta2.
carik2 gambau kat ig jumpa pic tatam hahahaha... omel tak hero aku..

hahaha.. mana boleh tatam jek. mak die nak gakk. masok geng sekali..
kau adooo???
MAkan pagi lupa amik gambau... lupa ke ape. tah aku x jumpa pon. geng pon lupa ni kottt

ni rehat tengah hari.. plan nya nak pegi fajar nak makan Mcd..
rupanya Mcd lamaaaa dah tak de kat situ.. kesian wehhhh
rehat dah la satu jam kawasan tu cam x de tempat makan menarikkk last pizza jugakkkk.
snap2
cam biasaaaaa ahhhhh
makan pon sampai. semalam die makan salad jek kan. 

                             hari ni paksa die makan pizza. semua makanan depan die kikikiki....

hasil kerja hari ter akhir..
Boleh la kan. haha cuma lom ada kekemasan. x nmpk real lagi..
ni lah semua wakil yg jabatan hantar. semua pembantu perpustakaan n 2 org pegawai.. cikgu kita yg tengah2 pakai spek mata tshat pepel tu. muda lagi org nye. sempoi n spoting.. terima kasih cikgu ats ilmu n tunjuk ajar. ada umur kita jumpa lagi mana lah tau kalau2 ada lanjutannn kan kann kakak suka ajekkk.hik
k lah esok ade membe nak belanja kenny rogers. matik lah gemok haha 2 hari telan pizza kan.. 
ah pi lantak.. rezeki jangan sekali ditolakkkk
k adiossssss



08 May 2016

Sagil lagiiiii


Pas makan t.hari tetiba jek abg kau ajak pi mandi2 kat sagil..
oh aku on jek. janji bawak khemah.
x de mood aku kalau x bawak. x memasal aku dok atas jaga beg. ape hallll haha


Sampai kol 4. Abg kau pasang khemah. bukan nak tido pon. senag letak beg jek. nak salin2 baju x payah naik atas carik tandas bagai leceh..


Org x de lah gamai sangat. ahad johor koje kan. aman org melaka nak mandi hahha


kakak x de kije susun batu..


Budak ni lah paling suka.
smpai kecot2 tangan...

kol 6 lebih kot kuar.
dah puas mandi smpai kecot.. kebuloo
singgah tangkak. carik KFC mana lagi budak ni kan..
tetiba banad tatam panas. eh takot gak aku. lama sangat rendam tadi kot. 
smpai umah teros bagi ubat demam. jangan lah melarat. sok nak sekolahhh


30 April 2016

Civil war : captain america


Pi ajak acu. malam sabtu. tiket kol 10 lebih. seronok lah dorg perang sama dorg klakau banyak kat antman dengan spiderman. weh 19/5 ni X-men huhu.. mintak2 acuuuu ade balikkkk

15 April 2016

Makan-makan

D'Muara Ikan Bakar

 lama x pekena ikan bakar. asik kfc jek hahaha..
abg kau belanja amik 3 menu jek kang x abis udang sotong n ikan 
sotong goreng tepung 2 pinggan, udang masak ape tah 2 pingan. berebut2
 siakap, bakar jek. cicah kicap die terangkat.. tapi ikan jek x abis, luak sikit jek. ikan aku ngan abg kau jek makan. ikan die bosa. tapau jadi menu besok tambah masam manis 3 rasa hahaha
 budak2 ni makan udang dgn sotong jek
 tapi tulah harga sekarang bukan mahen kan. ikan sekilo jek 30 inggit belom masak lagi.. lom udang ngan sutun kan, 
 mmg sesekali jek lah.  x leh selalu kopak nakkkkk
nah ibu n tatam