Pages

Google+ Followers

Ini Blog SaYa.. So suka hati saya lah Sayang!

"Segalanya disini adalah kenangan hidup aku, tak ambil kesah org suka ke tak, kesah ape aku kan haha bercerita tentang ape yg aku suka, tiada kena mengena dgn org lain baik yg masih Hidop @ yang telah tiada.."

25 June 2017

1St Raya 2017


grop lelaki pi solat raya,
yg pempuan bokoh dulu hahaha kejiss..
baik makan dulu kang jem dapo susahh

 Mak ayah Pagi raya
Begambar dekat keliling katil ayah.
 KAmi tim pepel pink belasyan hehe




 Berkumpulnya cucu's tok bedahh
 Haha meriahhhh





Petang raya gerak2 carik umah pak2 mak2 sedara keliling kampong huhuhu
x da gamba.. haha semua pemalas nak snap gambar kat umah orang
malu na
k
bye

24 June 2017

Mantai

Petanda ni daging umah mak aku..
makna nye ini tahun raya umah mak aku.. hehe lagi?
pagi2 wasap laki tanya lokasi die..
die jawab dah sampai sungkai.. makna nya
petang semalam balik kije die kemas2 malam tu gak die dah berangkot balik umah mak die..
x da isu. x da gadoh na..
cuma pandangan org bila nmpk aku raya umah mak aku..
eh mana laki kauu??
kenapa macam tu??
mmg org pelik..
aku nak buat ape??
bodoh jek lah ape lagii.
'umah tangga kita x kan sama dengan umah tangga org..'
paling penting aku dapat 'IZIN'
aku tau die mmg cam tu..
dan tu yg aku pilih.. lapangkan dada..
nikmati apa yg kita ada.. dah
org nak cakap2 ?? 
lantak
Orang nak bersangka sangka??
lantak!!
jangan tersalah sangka.. dosa tau😀
sampai bila?
aku pon x boleh jawab..
kan aku penah cakap.. aku ikot jek arusss..
x payah nak semak2 kan otak...
dah abis isu hehehe

tahun ni ude raya sini so dapat lah makan ketupat..
hanya pak ude jek pandai nganyam ketupat..
kalau dorg x balik.. mmg rebos nona lahh blasahhhh..
pagi2 dah tolong ape patut sbb petang ada lagi barang belom beli.
tugas aku siang 3 kilo daging n kirjakan 4 eko ayam💪

video

tugas tumbok kacang kita serah pada anak dara. haha mmg kije die dr tahun lepas..

tengah hari dah siap semua keluar kejap.. carik barang utk berbuka 
plan nye macam tahun lepas berbuka reramai dekat branda umah mak long..
tahun lepas ada cheff masak2 nasik minyak bagai..
tahun ni chaf pewai demam haha.. tempah mee hoon,
pastu kita org mengayau kat giat cari ayam golek 3 eko..
cantikkkk nau dahh tuu

Pemandangan kat muar.. depan hong leong bank..
cantik kannn
video
singgah k-mall lagi
nak cari tudong..

menu berbuka dari umah mak aku ayam golek

mee hoon, sambal jawa, kentang goreng n buah tembikai


video


haaa kau tengok??
meriah kan??
masing2 bawak sorang sikittt
penuhh jadi nyee
macam2 adoo




sambil makan sambil bersembang bagai.. best


video


cerita mantai 2017 har ni berakhir dengan pesta bunga api
n selamat hari raya esokk dahhhhhh





23 June 2017

Cuti raya 2017


video

Tahun ni aku mohon cuti lama 6 hari.. reject satu hari jek 29 hb raya ke 5, kena kije cawangan. ok lah tu.. raya kat mana lom tau hahah.. hari ni jumaat  23hb aku dah mula cuti hehe. abang kau balik kije petang tadi pon x kabau ape2 balik kg ke tidok. senyap jek. die soh tido umah mak. bagi hampper cam biasa. n bagi kak tijah snicker rayaa tuu heheh sedappp

baju bajan budak2 dah siap beli. mak2 budak jek lom lagi. keluar 3 beradik petang jumaat satu jam lagi nak bebuka. terjah dataran pahlawan kita org masok brans outlet.

menggila plak die punya sale

kemeja perempuan 2 helai 70 
pastu saiz gegasi cam kak tija ni ade la pulakkk hehehe

 *jangan kecam saya haha
teruja ni ada saiz kikiki
plan sebom bebuka tadi nak makan The Manhattan Fish Market kat Mahkota Parade 
lepas beli baju bajan bagai plan dah berubah haha makan mcd jek sudahhh..


ting tong lepas kekenyangan tu biasa hehehe
video


video


17 June 2017

Persiapan Raya 2017

Tak tau kesah lagi aku ni beraya kat mana..
abaikan lah dulu..
aku ni ikot jek aruss.. he
tema umah mak aku pink belasyan pepel gitu color akan2 lah..
pink2 ni jantan x nak pakai haha so aku carik lebih pepel lah senang
cari barang mmg dah biasa last minit..
dah ongkos nya lambattt kann pasrah..
alhamdulillah ada lah rezekinya..
baju kurung n baju melayu budak terjah kat k-mall jek senang..
belambakkk.. dah banyak benau pitam juga senahh oiii

pastu cari kasott..
saiz gegasi mmg ssh nak jumpa hahahaha

suar n tshat x jumpa lagi. x sempat nak cari satu hari..
lagi pon kat muar aku x kenan lah..
kalau ada tapi saiz x de plak... jadi tu plan hari lain..
tu rasa kat dataran senang nak cariii

bebuka kat home cafe. sepanjang bulan puasa ni lah pertama makan kat luar..
jimat belanja jahh oiiii...

mmg tmpat favourite ni


Beriani chiken crispy


semua dah besar.. sorg sepinggan...
tatam pon kalau mood die ok mmg boleh habis..

tu jek cerita persiapan raya kak tijah wat masa ni


27 May 2017

1st Ramadhan

 muka muka saya tahan lapar hehe
semua balik.. yg jauh yg dekat mmg nak kena baling kalau x datang hahaha...
berbuka kat tepi katil tok ayah..
meriahhh....

25 May 2017

Pirates of the Caribbean 5 :Dead man tell no tales

dapat off khamis hehe saja jek sbb khamis gajiiiiiiii
hape lagi amik kesempatan lah.. jumpa jonny depp huhuuuuuu

Kapten Jack Sparrow dikejar oleh musuh silamnya, Kaptain Salazar, yang bersama awak-awak lanun hantunya lepas lari dari Segi Tiga Setan ("Devil's Triangle") dan bertekad untuk membunuh semua lanun di laut. Jack mencari Trident of Poseidon, yang memberikan penggunanya kuasa mutlak pada laut untuk digunakan bagi melawan Salazar githuuuuuu... naktau pi tengokk.
aku suka jonny depp nii. haha die belakon watak die laka laka hehe
die nak rompak duit bank..
dengan bank2 sekali die hangkot 😝
keluar panggung dah pukul 3. kebuluran hahah
makan kat mcd sudah. aku oder big mac air bandong x sedap haha

 pastu cari shusi hehe
 kije melantak jek hari ni...