Google+ Followers

Ini Blog SaYa.. So suka hati saya lah Sayang!

Wujud blog ni sbb aku suka bercerita.., cerita sendiri, kepada diri sendiri jugakk. syok sendiri, perasan ka bla..bla suka ati aku..,& Aku suka novel.. suka kongsi kat sini... & sekarang hobi baru layan korean.. hehe kisah aku x menarik pon so x suka x perlu baca ye sayanggg... tak baik mengata, saya X ganggu org.. penceritaan kenangan idop aku tiada kena mengena dengan org lain baik idop lagi @ dah padam.. he TQ

22 March 2015

Makan2 dengan kesayangan..

Biasa lah projek ari jumaat..
nak bagi appy senang jek. jom geng kita makan haha...
Menu sangat simple..
pekasam
& sambal telo meletopsss dr kak jah
tu jekkk.... sangat simple.. tapiiiiii
 sedap nak mampos makan panas2 x sedo tambah 3x hahaha...
2 jenis pekasam... plan nya mmg balik perak ri tu kan aku ade bawak banyak..
jengah2 balang ptg tu tengok tgal 3 jek sabo jek lah. abg kau le ni. call zila sbb mmg x cukop nih.. die cari pekasam baling, nasib ade nokkk..
pastu sambal kak jah.. adoii aii aku mana tahan peddas. tapi sambal die punya sedap gigih aku makan haha...meleleh ingus habaq hang..
lepas makan teman zila pi kedai #‎aienshopgrem
nmpk kat ig die baru restok coklat ni...
bapak punya sedap...
kau tengok badam die pehh berseliratttt...




16 March 2015

Kisah semalam...

Org kat umah aku ni kalau sarap mmg kena nasi.
ssh nak ubah. kalau tetiba aku buat mee ke bihun goreng ke kan jam 10 dah mengadu lapo. tu yg aku nyampah tu.. jadi mmg dah kebiasaan nasik goreng ke nasik lomak hehe soto ok sbb ade nasik impit..
so semalam pepagi moning menu nasik lomak sambal sadin.. sambal sadin masak malam sblom tu.. senang kije aku pagi masak nasik jek hehe...

masa ni aku ngadap laki aku bersih kan sangkau kucing..
 ni anak2 qiqi.. dah 2x beranak siqiqi tu. yg 1st 4 eko tgal seko jek skrg..
yg ke 2 ni 6 eko die beranak. tinggal 4 eko. 2 mati mengejot.
 geram jek..
tapi aku geram2 gitu jek. x berani nak pegang hehe..
ni paling ngadee ngan kakak... paling gomoq pon die..

t.hari masak sop ikan. tekejot hakak bila abg kau tetiba soh masok sup jek.
bukan ape. abang kau ni penggemar masakan bersantan foreverrrrr abaq hang.
aku masak asam pedas sesekali pon die cebik cebikk ehhh... tetiba die kata masak jek sup aku pon x tanya lagi dahhh senang sikit kohe aku..

Dalam jam 5 bongkau semua siap2 jom kita kuar..
benau nye x plan pon. ingat nak belengkau jek.. tapi sitatam ni ha dok komplan..
"bosan lah, asikk dok umah jek kita ni, ayah tu malam kuarr jek sorg"
haha amik kau... tekasima apak kau... hik!
laki aku ni mmg hobi tegar die nyanyii.. pi lah karok kat mana.. kekadang aku ikot. eh aku pon gemau juga lah kan. tapi laki aku malas nak bawak sbb si bad tu kaki tido awal.. jam 9 kang die dah start menguap bagai.. so semalam kuar awal kita pi giant muar.. sna ade karok jamban haha.. asal org panggil jamban??
punya cantik tmpat tu sofa bagai hehe... 
tibai 5 lagu jek...
yg sitatam tu org sebok lahh filll lagu rock ke lagu leleh ke die blasah lagu sekolah die..
bengang apak kau
smbil nyanyi makan pisang ches. beli 2 set. kat depan giant tu ade org jual.
sengaja aku gelap kan muka aku.. nak fokus kat abg kau. belom ape2 die dah tunjuk kaki.. cettttt!
pas karok singgah Tanjung mas jap tengok org main giant bubble..
ofer bebudak ni x mo pulak, jual mahal nak tengok ajek. anak2 aku ni kalau ajak jalan kedai buku semua idop lahhh... aku jek bosan. mak kau ni dah le kije kat tmpat buku.. jalan pon kau ajak kedai buku pitommmm. 
k byeee...

28 February 2015

Makan malam & Rock n retrooo


Cerita nya malam semlm. Kskp jabatan anjurkn majlis makan malam kat swiss garden hotel.
tema rock n retro..
 Tembat hebat, makanan sedap tapi aku mampu tengok jekkk... sian...
masok jek hotel kejong sbb nmpk pentas..
pentas beso gila..
mak n the geng kena ade wat persembahan hehe
teater muzikal okeh.. berlakon.. menyanyiii n menariii...
kurang latihan tu sbb x de keyakinan kuikuikui
ni jek satu pic dr hp zila. nasib die beria paksa.. kalau tak lagi sedih huhuhuhu
kebanyakan pic member syer dalam grop wasap.. nasib ade gop huhu..
kita tggu jabatan update kat fb yokk

 sakan kau org bergambau kan? huhu
 dorg bergambar dengan datin.. comel datin ni sweet sangat.
 org hampir tak kenal mamat ni hahaha... kau perati lah baju die. die ni lah ustaz yg baca doa tu kihkih

 ini jek aku amik.. sedap! tapi tekak x boleh telan. kejong punya pasal..
cemburu tengok org lain makan huwaaaaa...
sebelom persembahan tu aku rasa loya nak muntah.
kalau aku makan juga mmg muka tragedi jek aku ni haha...
balik singgah 7e beli roti coklat smbil makan smbil menagisi menyesali huwaaaaaaa
lepas jek abis pesembahan kau ingat boleh makan ke? perot dah masok angin.. nak muntah gak..
sian... menyesal pon x gunaaaaaa
akk no 008...

 gambar agak kelam kabut. rasa ni masa datuk ngan bagi ucapan kotttt
Tapi alhamdulillah.. terkejong terkujat tapi persmbahan no 2 kak jahhh... hehehe
sapu habis pakaian meletops lelaki/pempuan hehe
jangan cemburui kami.... hehe
ini die memperkenalkan pemenang pakaian meletops pempuan Miss Zila n lovely habby nye hehe

Brgambar dengan KB
 ni nama nye sepakat membawa berkat....
walau pada awalnya bergadoh bertolak bagai kau lah nyanyiii.. kau lahhhh kau..kauuu kauuuu
ape salahnyekan bukan selalu...
walau x makan huhuhu.. tapi mak happy... 

Lagi pic suasana hotel ehsan sepupu titew hihihin tq kat die..









25 February 2015

Taman Eko-Rimba Lata Kijang-Perak

Moh lah sembang cuti CNY ri tu.
cuti x lama mana, ade rezeki sikit moh la kita balik jengan org tua..
x buat ape pon makan tido jalan umah adik ipo kat ipoh zap zap.. pagi2 dah balik sungkai balik..
tolong MIL wat ikan pekasamm huiiiii dapat lah bawak balik sebalang hehe..
ari last nak balik melaka tu pagi2 jom mandi sungai...
perak mmg terkenal dengan sungai yg belom diteroka..
gunong ganang bukit bukau.. gua tempuronggg... uiiii cantikkkk aku sukaa
lata 1a
kali ni kita pi Lata Kijang.. kat tapah.. pic atas tu aku googel.. kalau laluan nak pi ipoh naik haiwey kau mesti perasann pemandangan gini.... aku mmg x kan lepas utk pandangg... bilaa la nak pi.
benau nye aku penah jejak sekejap lata kijang ni masa kakak kecik. tapi masa tu abg kau plan mengejot kan smpai kat sungai tekejot kau seluar pendek abg kau aku lupa bawakkkk haha bahana... abg kau kan bukan kau x kenal suka wat plan kejutan... so x merasa lah cicah air berangin abg kau suar diie aku lupaaa... sape suruhhh. tu aku muda lagi tau anak baru 1 tahap telupa baru 20%.., sekarang??? hui lagi banyak wayar putos haha... 
banyak la pembaharuan nak banding dengan yg dulu. skrg di gelar Taman Eko-Rimba Lata Kijang.. dulu mana ade semua ni koboi jek.. skrg teratur lah cantikkk

nak info tandas yg kat bawah tu koto gila kau x payah la masok haha.. abang kau lah x sabo sangat ha tekojot die... ade je tandas baru siap kat situ... ok lah dr yg bawah tu huhu free kan. yg baru ni bayo ko 3 kupang ampang selesa huhuiiiii.
tu lah beza bayo ngan pree. baik bayo puas ati. kang konon nak pree pastu kau sentap. kau nak maki sape? haha....
 sementara tggu abg kau kita jalan dulu. snap2 bagai. ni paling bawah.. dengau nye lata kijang ade 7 tingkat wehh mak dah syukorr jek do bawah jen lahh... jeling2 jek air terjun ujung tuuuu... x berani lahh ehhh
tapi itu peringkat awallll lahhhhh
sbb aku tengok anak india kecik2 slumber jek mandi si tu.. nmpk x dalam cuma seriau ait terjun dari atas tu arus kuat le..
 snap 2
kawasan sangat bersih... x jumpa pempers..., x de sampah sisa makanan...
 snap 3
air jernih... sejukkkkk gilaaaa
 snap 4
 abg kau x de nye die nak dok bawah die ajak pi kat air terjun tu.. kita tengok dulu cam ne...
ok pass paras pinggang adam jek.. puas lah dor mandi, yg best org x ramai.. aku smpai awal jam 9 kot baru 3 family... huiiiiiii gila punya amannnnn


tolong abai muka akk kau ter terlebuh interprem plak.. gajin pulak abang kau snpp bagai.. eh blog aku suka aku kan haha..
aku nak tunjuk air paras punggung tu han n fokos air terjun kat belakang tuuuu waaaa geram..
tapi takotttt
ok yg ni benau nye aku yg gatal ajak abang kau hahaha... ye lah anak india tu besau si bad selambe je kuar masok kat air terjun tu.... nak rasa lah juga selalu kat sagil tu kecik je tadah kepala kau syok abis...
 ajak abg kau die x de hal. aku yakin dengan die sbb die tggi. paut lengan die dengan syarat jngan lepas kan aku.... yo yo die janji pakcik tu.
beposak gak la haha die nak naik kan bini die ni... ats tu kakak snap..
pas naik kan aku die kata tggu jap nak amik hp. aku dah cuak. tapi die letak aku tu atas batu selesa lah mmg ngam2 punggung kau ade batu depan grip tak de lah kau tetungging kedepan...
air tolak belakang laju gila abaq hangg.
snp pertama aku ok lagi.. tapi dah jeritttt cepattttt lahhh... budak cina sebelah dah gelak2...
 ha ats tu pic ig dah kena crop.. ni pic asal.. masa ni mmg aku ngah jerittt... cepat leee
 ini mmg nak melalak... die snp gambau gelak2
boleh die simpan phone, pastu die join anak die makan mamie tepi tebing.. 
gelak2 pandang aku. kau jgn memain bang huiiiii takot siakkkk... haha
huwaaaa kong ajo kannn....
 haha ok akk dah selamat ke tebing..
berani lah abang kau tu.. kang sawan aku sape pulak nak menampo????
 budak ni paling win.. x naik2. adam 3 kali turun naik panas kan badan. ye lah die tu mudah muka biru kalau terlampau sejok.. sian tengok.. ayah die siap wat unggun api...hehe
kenapa pic kakak x banyak??
sbb pempuan tu bulan mengambang.. haha coiiii... kau dok situ basah kaki jek yeee.. tengok adikkkk mak kau nak berjimba ngan bapak kau hahaha.... bengang die...
 dah puas kat bawah abg kau ajak naikk atas...
inf0 aku dapat dr pakcik google. pic tangga tu pio dari google eh:
Dorang gelar Denai Keledang. Denai ini akan membawa pengunjung memanjat bukit di sisi air terjun dan akan berakhir di satu jambatan gantung. Laluan yang di bina d trek jungle trekking, ini telah d perbaharui dengan simen dan konkrit yang baru dan lebih memudahkan pengguna.
Trekking naik ke atas lebih kurang 2 km dari bawah untuk sampai ke jambatan gantung.
selesa lah lauan die x macam kat  sagil..
tapi aku x de lah smpi jambantan gantong tu seriauu haha...
x ramai lah yg naikk atas ni. muda2 jek. ada nak kecik aku saran kan mandi kat bawah jek. jalan2 nak tengok tak de hal.. 
 cantik yg aman sangat.. terpegunnn

 pic kenangan kat atas nuhhhh...


Turun bawah dah jam 2. memasing kebuloq... mengadap lah jalan jam raya cina... smpai umah mak jam 4 lepak jap tido kemas beg bagai, malam pas makan jam 9 baru berangkot balik melaka. hazap yarabbi nak kuar dari utara.. dah masok selattan cantikkkk. smpai air tawar jam 2.45 pagi... hu gedebak gedebung jam 3.30 pagi kebil kebill...
Pap! tersado jam 7.30 pagi.. haha abg kau lambat dahhh die masuk kije 6.15 huhuuuu.... alahhh bos rayaaa.. hehe

                                                                                                K bye