Pages

Google+ Followers

Ini Blog SaYa.. So suka hati saya lah Sayang!

"Segalanya disini adalah kenangan hidup aku, tak ambil kesah org suka ke tak, kesah ape aku kan haha bercerita tentang ape yg aku suka, tiada kena mengena dgn org lain baik yg masih Hidop @ yang telah tiada.."

15 April 2016

Makan-makan

D'Muara Ikan Bakar

 lama x pekena ikan bakar. asik kfc jek hahaha..
abg kau belanja amik 3 menu jek kang x abis udang sotong n ikan 
sotong goreng tepung 2 pinggan, udang masak ape tah 2 pingan. berebut2
 siakap, bakar jek. cicah kicap die terangkat.. tapi ikan jek x abis, luak sikit jek. ikan aku ngan abg kau jek makan. ikan die bosa. tapau jadi menu besok tambah masam manis 3 rasa hahaha
 budak2 ni makan udang dgn sotong jek
 tapi tulah harga sekarang bukan mahen kan. ikan sekilo jek 30 inggit belom masak lagi.. lom udang ngan sutun kan, 
 mmg sesekali jek lah.  x leh selalu kopak nakkkkk
nah ibu n tatam



05 April 2016

Birthday Bad

 10 tahun dah si bad ni.. dulu kecik keding jek skrg membulat dengan jayanye...
besday die jatuh hr selasa, hr bekije, + bz skit aku kena pi bengkel nazam.
so soh kakak die pesan kat apak kau kang lupa haru. bad ni x banyak kerenah. x banyak sangat permintaan. tapi kalau merajuk boleh tahan hehe.. diam diam ubik cam apak kau le kikiki
 kek kalik ni apak kau beli..
balik2 petang tu dah ada lam peti ais. aku plan ajak makan2 jek. sbb macam x sempat nak carik kek bagai. nak buat mmg tak lah kan kikiki...
so sbb x plan belik kek apak kau blasah jek ikot tekak die. tiramitsu kek. sedap. semua makan kecuali tatam. tatam mana makan klau rasa pelik kuat ni. tiramitsu ni kan rasa cam copi2. 
 nah si tembun saya hehe dah besau ssh nak soh amik gambau. ni adalah paksaan hahaha
 si tatam lorat nak letak gak mahkota cam abg tu kat pale dia..
ok bad happy birthday abg bad. jadi anak yg baik mendengar kata belajar rajin2 tulisan kasi elok sikit ehhh...
last pic makan dengan geng kat secret reccipe merlimau...#goldencrispy yg mengiurkan emmmm dappp
k bye



27 March 2016

Batman V Superman

Jumaat ri tu kuar berpeleseran hadik beradik haha. x de hapa sangat nonton wayang + makan2 1st time kuar ari tu tengpk dilwale. ni yg ke2 kalinye... hari tanpa budak2 katanye. budak2 kan dah tengok boboboy kan. ni masa mak2 pulak hehehe keluar umah jam 6.30 potang
 1st port caffe bane.. 
 sebelom pesanan siap kita posing duluk adik2
 lagi...
dan lagiiii
 makan ni kongsi 3 orang haha syokkk.. rebut2
dap kata ko
 Cookies & Cream Bingsuuu sodappp
 Coco Nuts Waffle pon sedap..
kau ape yg x sedap kan hahahah
 Snap seblom pemblasahannnn
 Die pon nak juga.. tapi versi licin caucincauuu
 X de lah mahal nauuu.
 ok.. move start kol 9 jalan2 jap
carik baju kakak. tah ape nama kedai ni lupa.. sale gila2

yo yo jek yg baca tu huk heheh

 masa utk nonton..
kita beli popcorn dulu....
x tau nak cakap best ke tak, eh mmg la bestkan tapi x puas atiiiii....
sbb superman mati
lemah aku cerita hero mati ni tau...
x nak bagi bintang

Next Move

Marvel’s Captain America: The Civil War



13 March 2016

Boboboy the movie

Seperti yg aku rancang hehe nasib abg kau x banyak bunyik..
kita org tengok yg belah petang. aku plan nak tengok yg kol 6 lebih punya. keluar umah 4.30 ngam2 sampai dataran 5.15. nak cari parking bagai menapak naik atas dah 5.35. 
 nasib masa nak beli tiket x ramai orang. rupanya abg kau beli tiket yg 5.40 punya. weh dah nak mula.. x sempat beli popcorn eeee dengki jek huhuhu...
ngam2 duduk kerusi boboboy pun mula.. jangan lah ade yg meringek haus bagai.. ape x sempat beli.. abg kau er ni...
 mmg best lah. adam layan dr mula smpi abis.. melopong. degil x nak duduk. kau tau die tengok sambil berdiri.. rugi je sewa kusi kau ek... adam lah paling teruja sekali. boboby mmg dorg layan tiap mggu siri kat tv tu.. pada aku papazola lah paling lawak sengal die boleh tahan.. seko lagi yg kotak ijau tu ape nama tah.. siap jatuh cinta bagai hahah ha adudu kan nama die hehe..
tapi bagos gak lah tengok tayangan ko, 5.40 tu keluar panggung dekat2 kol 8. turun jek carik makan teros..
 mana lagi anak2 aku ni.. kfc jek lahh
suka benau... kau tengok adam hehe x sah kalau x overrrr

12 March 2016

Balik sungkai lagi...

Best lah kalau boleh balik tiap bulan kan hehe..
6/3 hr tu kenduri kawin anak buah abg kau. anak kakak die..
majlis ahad, sabtu jam 4 potang berangkot pas abis kije..
baju satu beg jek. ahad malam balik dohh.
jarang balik perak siang hari. paneh doh.. selalu balik malam2 kan.
tapi ok lah. awal sampai sana.. 
semangat lebih abg kau ni, sbb die ade tugas... jadi penyambut tetamu.. kikiki
bila ada tugas peluang utk mengelat adalah tipis haha kena tggu majlis abis doh..

 paling awal smpai.. kita posing dulu...
 biasa lah die ni hala jek camre.. x de hall
 pastu die lagiiiii
 Mungkin aura balik kg abg kau spoting pulak..
walau pic ni x center. tak pe lah janji ade..
pic terbaik lengkap aku 1 family tanpa ada paksaan hehe
kenyang hakak setahun koo
 anak buah semua dah besar2
 ni lah keluarga kak nyah. kak nyah single mommy. dah besar2 anak die. yg perempuan 2 dah nikah. majlis ni satu2 anak lelaki die.. kita tggu 2 lagi anak dara die heehe. 
aku suka baju pengantin. aku jarang jumpa songket color cam tu.. pengantin pon cantik. sama cantik sama padan. kekal smpai jannah ye yangg.. aminnn
hiasan dewan, pelamin color cantikk sangat.. suka
Keluarga besar abg kau. adik beradik 11. x semua ada masa ni. ramai dah jalan dulu. dewan pon hampir kosong. x penah ada pic sesama cam ni..
dah tu jek hehehe
aku plan sok ahad nak tenok boboboy. mintak2 abg kau x banyak bunyik hehe
dengau2 kutipan tiket boboby dah bejuta jutaaaa mosti tengok ni.. adam dengan bad lah teruja..
nnt aku update eh
ok bye

21 February 2016

Balik kampung feb 2016

Cuti raya cina cam biasa balik perak.
balik hari jumaat malam tu.. mencabar sikit sepanjang jalan dr melaka ke perak ujan lebat.
kau tau jek lah keta kita org akon rosan dah lama..
so bertabah lah kak tija sebagai pengolap cermin... kuar umah kol 8 mlm..
kereta mmg banyak lah, jem terok sangat x de pulak. cuma ujan kan mmg slow lah laki aku bawak. 2 pagi baru smpai trolak. gabak mata mak kau... keluarga aku jek yg balik. akk ipau 2 org pi umrah.. akk die yg dok kedah tu ade lah singgah sekejap.. lama x jumpa die.
x banyak sangat atvt makan tido pi pasau masak sabtu n ahad tu.
isnin raya cina laki aku ajak naik cameron hoiiii suka. lama x naik. last naik cameron 2013 kot.. nak naik cameron musim perayaan ni hati kena kental tau. jagan nak merungut. mmg jem gilaaa bahabi kau hahahha
 nak singgah lata iskandar pon x boleh. x de parking.. mmg x de parking langsong. nak parking tepi jalan tu pon bahaya gila. denganjalan kecik tu risau jek bontot ilang. bus bukan mahen laju lagi wehh selekoh situuu
 Macam biasa bila nmpk stobery gergasi ni mesti nak benti, laki aku layan jekk kiki.. budak bedua ni jeklah nak bergambar bagai, sikakak x kose melayan
 mmg dah sedia maklum jalan sesak gila bahabi kau hahaha bertabah sangat weh.. hazab bedah dr renglat nak smpai ke tanah rata berejam... yg hazab bila nak konceng jek heheheh sementara keta berderet tu aku sorg keluar jalan kaki singgah ladang teh cameron bharat. carik air. bapak org gamai smpai air mineral pon abis. penyudah nye aku beli jek stobery aiskrem stik tu.
gambar ehsan pakcik google
syorga dapat aiskrim. masam2 manis dr stobery fresh yg di blander.
cuaca panas agak terik tapi sbb kita kat cameron ni angin sejok die ade lagi.. nasib lah berangin hehe.
dr ladang teh cameron bharat tu nk ke tanah rata kereta berderet perot dah lapau nyah
kuar umah dr trolak jam 10
 dekat kol 3 baru smpai tanah rata....
 masok jek marry brown. nasib x ramai sangat masih ada kosong kat luar
 budak paling puas ati dapat makan

kita org kalau dah smpai cameron mmg singgah sini. suka sangat.. semua ada sini. larat tak larat jek nak bejalan...
 tmpt wajib amik gambau
gemok2 salad die.. geram jek
 
bunga cantik2 lah weh. kalau beli ade harapan mati smpai melaka nnt nyah huhu tengok2 jek le.
banyak perubahan lah.. dorg tambah ruang tmpat makan ni jadi lagi luas...
suka makan2 kat sini sedap2.. lepak2 ohh bestt
antara menu yg ada
 wajib oder strawberry fondue ni aku makan sorg.. anak aku x minat sangat
 Strawberry Waffles dengan aiskrim yg ni dor suka la. oder sorg satu
 puas ati lah kan stobery die gemok2

Bad n adam
Taman lavender cantik sangat.. semua tengh kembang2


sblom gelap kita org turunn.. singgah kejap pondok2 meniaga org asli. laki aku beli petai...
suka sangant cameron ni x tau kenapa.. payah sangat nak naik berliku jalan dr tapah tu.. tapi suka juga hehe jumpa lagi.. ada rezeki nnt tahun depan nak naik lagi....