Google+ Followers

Ini Blog SaYa.. So suka hati saya lah Sayang!

Wujud blog ni sbb aku suka bercerita.., cerita sendiri, kepada diri sendiri jugakk. syok sendiri, perasan ka bla..bla suka ati aku..,& Aku suka novel.. suka kongsi kat sini... & sekarang hobi baru layan korean.. hehe kisah aku x menarik pon so x suka x perlu baca ye sayanggg... tak baik mengata, saya X ganggu org.. penceritaan kenangan idop aku tiada kena mengena dengan org lain baik idop lagi @ dah padam.. he TQ

25 February 2015

Taman Eko-Rimba Lata Kijang-Perak

Moh lah sembang cuti CNY ri tu.
cuti x lama mana, ade rezeki sikit moh la kita balik jengan org tua..
x buat ape pon makan tido jalan umah adik ipo kat ipoh zap zap.. pagi2 dah balik sungkai balik..
tolong MIL wat ikan pekasamm huiiiii dapat lah bawak balik sebalang hehe..
ari last nak balik melaka tu pagi2 jom mandi sungai...
perak mmg terkenal dengan sungai yg belom diteroka..
gunong ganang bukit bukau.. gua tempuronggg... uiiii cantikkkk aku sukaa
lata 1a
kali ni kita pi Lata Kijang.. kat tapah.. pic atas tu aku googel.. kalau laluan nak pi ipoh naik haiwey kau mesti perasann pemandangan gini.... aku mmg x kan lepas utk pandangg... bilaa la nak pi.
benau nye aku penah jejak sekejap lata kijang ni masa kakak kecik. tapi masa tu abg kau plan mengejot kan smpai kat sungai tekejot kau seluar pendek abg kau aku lupa bawakkkk haha bahana... abg kau kan bukan kau x kenal suka wat plan kejutan... so x merasa lah cicah air berangin abg kau suar diie aku lupaaa... sape suruhhh. tu aku muda lagi tau anak baru 1 tahap telupa baru 20%.., sekarang??? hui lagi banyak wayar putos haha... 
banyak la pembaharuan nak banding dengan yg dulu. skrg di gelar Taman Eko-Rimba Lata Kijang.. dulu mana ade semua ni koboi jek.. skrg teratur lah cantikkk

nak info tandas yg kat bawah tu koto gila kau x payah la masok haha.. abang kau lah x sabo sangat ha tekojot die... ade je tandas baru siap kat situ... ok lah dr yg bawah tu huhu free kan. yg baru ni bayo ko 3 kupang ampang selesa huhuiiiii.
tu lah beza bayo ngan pree. baik bayo puas ati. kang konon nak pree pastu kau sentap. kau nak maki sape? haha....
 sementara tggu abg kau kita jalan dulu. snap2 bagai. ni paling bawah.. dengau nye lata kijang ade 7 tingkat wehh mak dah syukorr jek do bawah jen lahh... jeling2 jek air terjun ujung tuuuu... x berani lahh ehhh
tapi itu peringkat awallll lahhhhh
sbb aku tengok anak india kecik2 slumber jek mandi si tu.. nmpk x dalam cuma seriau ait terjun dari atas tu arus kuat le..
 snap 2
kawasan sangat bersih... x jumpa pempers..., x de sampah sisa makanan...
 snap 3
air jernih... sejukkkkk gilaaaa
 snap 4
 abg kau x de nye die nak dok bawah die ajak pi kat air terjun tu.. kita tengok dulu cam ne...
ok pass paras pinggang adam jek.. puas lah dor mandi, yg best org x ramai.. aku smpai awal jam 9 kot baru 3 family... huiiiiiii gila punya amannnnn


tolong abai muka akk kau ter terlebuh interprem plak.. gajin pulak abang kau snpp bagai.. eh blog aku suka aku kan haha..
aku nak tunjuk air paras punggung tu han n fokos air terjun kat belakang tuuuu waaaa geram..
tapi takotttt
ok yg ni benau nye aku yg gatal ajak abang kau hahaha... ye lah anak india tu besau si bad selambe je kuar masok kat air terjun tu.... nak rasa lah juga selalu kat sagil tu kecik je tadah kepala kau syok abis...
 ajak abg kau die x de hal. aku yakin dengan die sbb die tggi. paut lengan die dengan syarat jngan lepas kan aku.... yo yo die janji pakcik tu.
beposak gak la haha die nak naik kan bini die ni... ats tu kakak snap..
pas naik kan aku die kata tggu jap nak amik hp. aku dah cuak. tapi die letak aku tu atas batu selesa lah mmg ngam2 punggung kau ade batu depan grip tak de lah kau tetungging kedepan...
air tolak belakang laju gila abaq hangg.
snp pertama aku ok lagi.. tapi dah jeritttt cepattttt lahhh... budak cina sebelah dah gelak2...
 ha ats tu pic ig dah kena crop.. ni pic asal.. masa ni mmg aku ngah jerittt... cepat leee
 ini mmg nak melalak... die snp gambau gelak2
boleh die simpan phone, pastu die join anak die makan mamie tepi tebing.. 
gelak2 pandang aku. kau jgn memain bang huiiiii takot siakkkk... haha
huwaaaa kong ajo kannn....
 haha ok akk dah selamat ke tebing..
berani lah abang kau tu.. kang sawan aku sape pulak nak menampo????
 budak ni paling win.. x naik2. adam 3 kali turun naik panas kan badan. ye lah die tu mudah muka biru kalau terlampau sejok.. sian tengok.. ayah die siap wat unggun api...hehe
kenapa pic kakak x banyak??
sbb pempuan tu bulan mengambang.. haha coiiii... kau dok situ basah kaki jek yeee.. tengok adikkkk mak kau nak berjimba ngan bapak kau hahaha.... bengang die...
 dah puas kat bawah abg kau ajak naikk atas...
inf0 aku dapat dr pakcik google. pic tangga tu pio dari google eh:
Dorang gelar Denai Keledang. Denai ini akan membawa pengunjung memanjat bukit di sisi air terjun dan akan berakhir di satu jambatan gantung. Laluan yang di bina d trek jungle trekking, ini telah d perbaharui dengan simen dan konkrit yang baru dan lebih memudahkan pengguna.
Trekking naik ke atas lebih kurang 2 km dari bawah untuk sampai ke jambatan gantung.
selesa lah lauan die x macam kat  sagil..
tapi aku x de lah smpi jambantan gantong tu seriauu haha...
x ramai lah yg naikk atas ni. muda2 jek. ada nak kecik aku saran kan mandi kat bawah jek. jalan2 nak tengok tak de hal.. 
 cantik yg aman sangat.. terpegunnn

 pic kenangan kat atas nuhhhh...


Turun bawah dah jam 2. memasing kebuloq... mengadap lah jalan jam raya cina... smpai umah mak jam 4 lepak jap tido kemas beg bagai, malam pas makan jam 9 baru berangkot balik melaka. hazap yarabbi nak kuar dari utara.. dah masok selattan cantikkkk. smpai air tawar jam 2.45 pagi... hu gedebak gedebung jam 3.30 pagi kebil kebill...
Pap! tersado jam 7.30 pagi.. haha abg kau lambat dahhh die masuk kije 6.15 huhuuuu.... alahhh bos rayaaa.. hehe

                                                                                                K bye










18 February 2015


Sok CNY..
Malam ni balik kampong...
beg lom komehh... bagoss sangat hehe
harap2 x jam lah wehhh
Doa kan selamat pegi & balik aminnn
K byeee

16 February 2015

36 satu hari...

hai.. panas kan ari ni?
tajuk n3 adalah tiada kaitan hehe
Semalam janjinya nak live update.. bahahahah..
kita puihhhhhhhh kan jek..
baik tidoo... kata makan nasik lemak kan....
ni ha skrg musim limau. maklum le nak raya.. laki aku bawak balik 2 kotak beso..
hamik ko.. makan smpai lebam...
plan nye raya cina nak balik perak.. insyaallah jadi, cuti 2hari tu kan..
mintak2 x de ape2 lah. rodtex dah idop 12 hb ari tu... masa ni lah nak mati pon die tu kan..kan..
dah cuba nescafe baru ni?
latte caramel..
aku klu nes biasa yg merah tu x leh minom. tangkap kat kepala weh..
yg ni ok.. x pekat sangat. lembuttt jek.. sedap lahh
halussszzzz
tau tu buah ape?
DELIMAlahhh..
bangga siak..
sebab aku tanam hahaha...
kalau x de go green kat tmpat kije mmg x lah..
kat umah aku tu ade tanah sekangkang aku tu pon abis aku suruhh simen ajek..
dia dah 2x bebuah. tapi yg 1st tu mak aku kata baru nak belajau berbuah kan.. kena serang ulat pulak.
yg ni aku sampul baik punya...
tapi akak x dapat kenal pasti.. rupa dah masak cam ne..
biasa beli kan color merah..
yg ni cam kuning2 air isi putih...
sedap lah masam2 ade kelat sikit..


15 February 2015

15/2/15

 
update di hari lahir...
appy beday 2 me
36 dah... huii banyak nye haha
hari ni sarapang nasik lemak jah..
lama x buat nnasik lemak..
aku skrg aktif kat IG je kot... kat fb dah kurang. kalau ade pon benda2 yg aku shere dr ig..
fb ni cam lebih terbuka...
bila umur kita makin lanjut hahaha
kita rasa eh asal aku x kenal pon kau, tapi kau sebokkk jek,,
gambo laki aku x de pon kau sebokk...
so dah x suka sangat fb ni hehe..
mungkin faktor usia,,... baru aku paham kenapa laki aku x suka bergambo..
sbb aku pelik masa bercinton dulu ok jek..
rupanya faktor usia...
jadi x payah paksa die...
eh nak masak jap... di sbb kan tarikh hari ni cantikkk... kita update 1 n3 jek smpai mlm..
k.. kang smbonggggg lagiii... -----> 11.55 aM 

14 February 2015

Restoren Sri Bayu

Semalam lepas kije pi makan ngan geng..
mmg dah lama plan.. restoren ni kat Taman Merlimau Utara. sebelah je ngan Library merlimau. 
kalau pi cawangan mesti terpandang-pandang signbord meggi ketam... pehhh kecorrr
 aku n zila oder sama.. mmg sedap leh repeat ni..
ketam die manis kari die pekat.. cukop semua.. uiii pandang gambau dah telan2 ailio ni hehe
kak aya oder nasi goreng tomyam best juga tapi x abis pempuan tu nasik die banyak gila.
kak rohaya oder mee hoone tomyam sedap  gak tapi lupa nak snap..
ha pic selepas.... dah sah kalau licin mmg mangkok aku le tuuu hehe

10 February 2015

Kisah Kasih




NUBHAN - Kisah Kasih 
Kasihku sepi rasa
Bila pulang lihat kau tiada
Terasa bumi tak perlu lagi
Lenyapkan perasaan kesabaran buatku lagi kini
Sehinggakan kini ku diperlakukan

Chorus:
Kiranya ada sekelumit cinta
Masih terpendam mendalam
Aku rayu belasmu
Berilah ruang untukku berjuang
Miliki kembali kisah kasih

Nyawaku bagaimana lena mungkin dapat memujukku



























Tak henti bayanganmu menghantui

09 February 2015

Off Day!

Hari ni off, x ke mana pon..
belek2 hp baru perasan pic 2 mggu lepas. haha biasa lah dikk
hakk lupa masok pic berjimba dengan acu ko...
meh akk citer skit..
 ajak acu pi The shore.. sian akk lom smpai lg dikk..
taun lepas ajak laki lom siap lagikkk
membe aku kata cantik bila malam...
x pe malam kita tggu mood abg kau..
 menyinggah kat starbucks
 layan java chip. zila kenal kan java chip terus jatoh chinta...
tapi x leh selalau.... walau harga minyak turun kau turun harga ke?? hahaha...
pastu test salted crmel, bapak punyo sedap. kongsi ngan acu hehe...



cam biasa tandas die cantikk..
ehh tu tmpat awal2 kena tengokk,,,... tempat kalau gah cam ne tapi jamban cam hawaw x guna gak. kan?
tapi betol... cantik jamban die selesa hehe...
ape citer jamban ni hehe,,
pastu jalan keliling kawasan... the shore ni depan sg melaka...
masa aku pi ni angin bukan sepoi2... tapi angin tgh kuat sangat.. takot lah kak jijah hehe..
pastu tetiba jek dah ade kat mahkota parade hehehe
pegi cari makanan kegemaran... bento tu aku punyo.. 
 itu acu punyo... menjakon masak2 kat situ hehe... best le telo separoh masak gi tu...
 x semua benda aku boleh telah kat shushi king tu...  benda yg biasa aku telan jek... yg pelik2 kau x payah bagiii hahah..

 oh ini kegemarann.... salmon tu kalau makan gitu jek x boleh gak aku..
tapi yg ni ade chese sedap lahhh
 aku x kejau sangat nak "kurus"
matlamat aku nak kurang kan sikit berat.. kalau dapat banyak alhamdulilla..
masa berat 80 tu lutut aku sakit gilaaa...
skrg kurang..
tapi mmg susah habaq hangggg....

28 January 2015

Pagi tadi


Pagi tadi timbang
hehe... gigih dekat 2 mggu kasi turun hampir 2kg.
Persediaan untuk makan besar hari esok...
mintak2 jangan lah naik banyak esok puya pasal hehe..
ada yg tanya macam mana aku turun kan berat..
berat asl 81.1kg
ni gambar yg buat semangat aku naik. terlalu ngeri lihat babat sendiri hokk!
baik,
aku cita sikit..
nak turun kan kg kita kena ada displin tinggi..
aku bab makan x de displin. jadi aku ikot ape aku mampu..
aku x buat senaman. lutut aku sakit (alasan! tis tis)
ikot badan memasing. kau suka senam kau buat..
aku x suka. boleh? hehe aku pikir pepagi aku wat kije kat PD tu senam aku lah.. he
fasa pertama : 15/9/14
aku tak makan nasi selama 3 mggu.
menu aku dalam tempoh tu 
pagi telor rebus 2 biji
t/hari-ayam+sayur
elak makan malam..
tapi ada gak lah 3,4 kali tebabas hik
hasil dia :
turun 8kg. banyak jugak lah 8kg tu dlm tempoh 3 mggu x smpai.
tapi skrg ni aku dah x buat dah diet gitu..
sebab,
aku x de semangat tanpa nasik hehe... susah wehh..
sekarang ni aku pastikan aku mesti amik nasik sekali sehari pilihan sama ada pagi atau t/hari..
malam tak de nasik dik sory...
berat turun juga tapi lambat. 2 mggu turun sekilo ok lah kan.
kekadang x turun.. x pe lah. jangan paksa diri sangat.
usia bukan muda.
sekarang ni banyak baju kurung lama saiz M dah boleh pakai. 
saiz M baju kurung ajek.
yg pesen2 lom boleh.
tshirt sblom ni XL. sekarang ni dah selesa pakai L
Target aku 60 KG.... caiyokkkk!!!
K byee!

25 January 2015

Makan-makan dengan geng

ai nak cita pasal semalam..
makan2 dengan geng.. bukan makan maggi okeh..
monos dah kuar jahhh oiii
makan kat kenny hehe
ni aku nye.. macaroni & cheese n ayam die blackpaper baru x muak
Cappuccino Iced Blends mantopppp

 
ha ni 2 pinggan zila nye.. sekali 2 pinggan okeh..
nak jadikn citer pingan petama punggung ayam, dah separuh rupanya ayam tu x masak lg.. mmg berdarah lagi.. patut pelik kata die payah nak potong.. mintak tukar.
 ingat die tukar ayam jek. sekali amik kau die tukar baru haha dapat kepak. mengeliat bagai nak ngabih kan..
hehe ingat senang nak mai sini, nak x nak kena kasi abih..


cerita ini hari..
dok umah melopong..
abang kau x kuar suara dah 2 mggu.. lantak loh situ..
moh sejok kan ati ngan vanila+oreo+kacang botak+coklat senang cite ape yg ade timbon kannn he
gambar ni dr ig bloger peej huwaaaaa die dah kembaliiiiiiiiiiiiiiiiiii


k bye