Pages

Google+ Followers

Ini Blog SaYa.. So suka hati saya lah Sayang!

"Segalanya disini adalah kenangan hidup aku, tak ambil kesah org suka ke tak, kesah ape aku kan haha bercerita tentang ape yg aku suka, tiada kena mengena dgn org lain baik yg masih Hidop @ yang telah tiada.."

27 July 2015

Nazmi Irfan - Kau Yang satu [OFFICIAL LYRICS VIDEO]

lagu ni best.
kau layan hidayahmu ramadhan??
jenoh carik lagu ni.. aku google asik lah dia bagi lagu snapshot


26 July 2015

Ant-Man

Kau dah tengok ant man? best tau baik kau pi..
aku pi hari rabu ari tu, budak baru naik sekolah. aku last cuti hr tu.  bosann.
acu balik joging aku ajak die.. die beli tiket on9, rabu lak tiket murah menjadi jadi lah hehe
Masa ngah pilih2 citer ape nak tengok nmpk minion. lom tengok lg minion, tapi minion 4.30 lambat nau. bila lak kau nak balik kang.. tengok jek lah ant man 12.10. x pasti best ke tak tapi kalau filem marvel ni jarang kecewa hehe... 
Dari segi aksi tak byk tp dari segi jalan cerita,elemen komedi & kekeluargaan dlm Ant Man nie aku rasa mmg berbaloi la....tak keterlaluan jika pilem nie lg best drp Spiderman
paling rere part keretapi tergolek tu... kikiki 

ni die Paul Rudd hero ant man, leh tahan la hehe






antara kawan ant man paling lawak hehe..
Paling penting lepas habis cerita jangan keluar wayang dulu. Kau tau lah cerita Marvel kan.... aku nmpk Awek antman dpt sut baru..bpak dy buat..bntuk firefly tol tak pastu Scene plg lasstttt, captain & falcon dgn bucky aka winter soldier. Dioerg perlu kn bantuan, falcon cadang kn Ant Man. Kt situ la AntMan masuk Avenger kan kan kan tol tak? kalau salah betol kan aku hehe avenger akan datang 2018 kan?
Ant-man aku bagi 10/10 bintangggg
 abis 2 jam tengok wayang masok tandas..
sawan cermin hahaha
di akhiri dengan javachip starbucks paling power cuma tambah rm 10 jew dapat 2air. dapat free satu air sbb dah 10 pembelian. pastu kek salted caremel free sbb hr jadi acuuuu... jimat kat situuu 
K BYE

25 July 2015

Raya 2015

Malam Raya
 Gambar ni cilok kat ig adik aku kikiki
selamat hari raya kau rangg..
amacam raya?
meh aku citer kisah raya aku tahun ni..
raya cam biasa lah.. cuma yg pelik aku raya melaka. laki aku raya perak.
belah2 aku mmg pelik lah.. raya umah sedara akan tanya laki kau mana..? sadin jek lah aku jawab umah mak die.. mula la nnt speku hehe.. kau rang jangan buat aku x pe.
anak2 aku semua dah imun. dorg paham dah 'idop kita jangan sekali nak samakn dengan org. tak kan samanye. yg penting apak kau yg beli beras bukan kita mintak org" dah haha
alah kau biasa lah lidah ngan gigi lagi tergigit ni kan pulak hubungan..
manusia ni biasa lah dok depan mata hari2 ngadap eh mmg nak becekau jek.. bila dok jauh tau lah ati goyang cam ne hahahha.... abang kau mana penah lekat ngan hp. hp die manjang dlm laci. bila raya jauh tau plak carik sim kad bagai.. rindu la tuww.... haha tuihhhhh.. aku ni pagi raya dah menong. pelik laki x de ni jah.. 1st time ni haha padan muka.
mak mentua aku pon dah imun die x pelik lah. anak balik menantu x balik. anak die 11 cucu bedozen ade aku kesah. yg penting org bakau lemang wajib balik. lemang x de punah raya die. kau jangan carik pasal haha... 
taun ni umah mak aku semua anak2 die ade. menantu jek x cukop sorg haaha pe de hal.. idop kena teruskan raya tetap raya. umah aku ni 2 tahun sekali baru jumpa ketupat. sbb bab anyam ketupat laki ude jek tau buat. anak2 die ape x leh arap. kalau ude tak balik rebos jek ketupat nona sedap gak hehe. malam raya filing lebih main bunga api bagai yg bangka pon join lantak lah yg penting happy. tengh syok2 main kaki si tatam kena bara bunga api. masok celah kaki hoiiiiiiii degil aku kata main statik jek die suka nau libas2 kan dah kena. sampai la ni lom baik lagi. celah kaki kauuuuuu....

Raya pertama



















Menu cam biasa ketupat, rendang daging, kari ayam, kuah lodeh n sambal kacang yamihhh. tu gambau smpat snap leka mentekadarah x ingat donia haha
 dah tau raya tahun ni semua ade, dorg dah pakat2 tema biru, gegirls tudong pink. aku folow jek. family aku jarang ikot tema bagai. tahun ni macam nak folow hehe masa plan tu main taram jek color kan. lupa color dinding sama haha amik kauuuuuu.
ayah aku sakit terlantar. pakat2 amik pic keliling katil...

 Dengan cucus...

 keluarga aku... ade lagi ka yg pelik pic aku anak beranak x de laki??
haha sian kau rang konfius.. kenyataan yg harus kau rang tau bergambau jek x de laki. tapi aku ade laki. cuma laki mak pelik sikit.. kau x payah lah pening nak pikir keluarga org pelik kan hehe. jaga jek keluarga memasing.. dah k lalalalala hahaha
permata hati ambo
 Angah n anak2




























Pic keluarga ude. gambar dorg lebih sikit. geram kan budak kecik tu..
macam2 pesen geram aku...

Kami 4 beradikii
pelik sangat cara aku duduk.. benaunye perot dah mengah hahaha...
 gegirls

Boboy..
tengok sitatam haha hampang2 lagikkk
lepas posing bagai makan lagikkkkkkk.. hehe
pastu tetamu smpai aku join makan lagikkkkk
raya tahun ni jumaat kan. pas dorg sembayang raya baru berangkot pi umah sedara smpai potang..
mmg lah tetiba baju mengecot.. tah ape2 kain zaman sekarang ni tististisss hik

Raya ke dua


 Raya ke2 18/7 birthday acu yg ke 25. masa ni
 ni pic dlm keta otw nak pi alor gajah umah mak nga. ni lah mak sedara aku paling jauh. yg lain semua dokek balik bon jek.. pi 2 keta. selalu mak ngan balik sg rambai tahun ni dorg kurang sihat meh anak sedara datang serang sana,,,
 mak nga aku ni pesen laki aku payah nak di ajak bergambar. tahun ni tah ape senang jek di ajak tapi dalam ke terpaksaan lah haha tudong semua kita pakai kan x kiraaa

pic ni umah sepupu. anak makngah aku tu..umah die setaman jek kat umah mak die. posing lah kita org adik badik. tuan umah pon x sehat.. hehe x kos die nak layan sawan kemre nih hehe

Raya ke tiga

Dok umah dendiam..
makan.. makannnn haha
ude balik malam tu..
anak2 angah bekas suami die dah amik.. so mmg sunyiiiii x berapa nak sepi tingal anak2 aku jek hehe

Raya ke empat

punca nye lesen acu mati, dahhh hari jadi die hari raya tang mana lak nak renew kan.
so die plan nak pi utc dah2 jom lah kita jalan2 menyebok mengambil kesempatan salik hahhaa.
smpai utc dah dekat 12.30 rupanya dah tutup akaun ciss kena datang pukul 3.. x peh kita melepak kat dataran pahlawan

 sawan cermin haha...
 cantik kan ni kat hatten..
kenetulan anggah nak carik baju..
pi padini ofer hr tu ade lagi..
dah abis cr barang jom carik makan.
 teringin nak makan ayam mcd
budak 2 org ni filing dah bosa.. makan kat meja lain.. hehe
dah tu jek cerita raya wat masa ni..
hari rabu budak dah sekolah kan. angah pon dah kije.
tinggal aku n acu jek.. pagi tu acu pi joging.
kekemas sikit umah mak. pastu tersandar bbosan. wasap acu jom tengok wayang hahaha
jadik jek plan terkejut tu next n3 k..
ok tata...


14 July 2015

baru citer kg smlam kan?
bebuka die beli ni... saba jek kan..
aku syak die baca blog aku..
asl aku start tnjuk kg mesti die beli memacam ehh
k BYE


13 July 2015

hik

Mula2 bulan puasa macam x yakin boleh turun..
yelah dengan bazar nye.. minom air jek bergelen hehe
tapi alhamdulillah. dah tua kot.
leh kawal nafsu sikitt.. sikt jek lah ade gak babas hehe
beli utk budak2 jek.
kalau tengok jarak masa mmg lama. dah dekat setahun.. mesti ade yg kate hek eleh baru banyak tu hehe
hakak dah tua dik. x leh paksa2. kayuh pelan2 jek..
aku harap bulan pose ade baki smggu ni leh turun lagi lah. bukan ape.
aku nak stanby kan raya ni hehe..
gila kau raya x makan rendang bagai hissss



Raya?

X tau nak cakap raya tahun ni kemana..
kalau terus macam ni lebih baik raya umah mak aku ja..
Orang kata selagi ade umur hargai ape yg kita ade, takot tak sempat..
tapi x semua bernasib baikk..
macam mana nak menghargai kalau kita x dihargai...
kau akan rasa terhegeh hegeh..
hahahaha... cam ne nak cakap..
tengok ayat cam terok benau... mak aku kata. hubungan aku x de yg sederhana..
kalau dah baik tu cam hape.. kalau begadoh nak terbalik umah..
tapi aku x penah gadoh abaq hang..die x penah kuar suara tinggi pon. x pernahh...
masalahnye cuma "sepi" x de suara..
x de bicaraaaaaaaaaa....cerita kat org x kan paham nyerr dahhhhhh
lupakannnn lizarrrrr...
moh kita cerita pic yg ade lm folder
tu pelita bagai umah mak akuuuuu.... lama x rasa suasana rayaa.. eh
macam baru balik oversea jak hahaha.
kita mula jumaat ari tu off
operasi mencarik barang budak..


Memula pi mahkota...pi pakson mahal
masok reject shop ok jumpa suar kakak. terus rembat. murah n yg penting saiz ade he
baju budak laki mahal kat mahkota moh pi dataran.. 
gigih jalan kaki ke seberang.. parking keta kat hatten okeh.
Padini murah. ok beli sini jekk, kena lah jimat2. sedokan diri gaji bulan 8 lamaaaaaaaaaaaaaaa
tu anak dare nak baju lengan panjang. 2 helai 32 inggit lengan panjang saiz besar ok lah kan??

pastu masok breand outlet.. jumpa baju mak budak pakai tu hehe
nmpk patong pakai cantikkk jek dah patong kan..
okeh cuba dulu yehhhh muat cantik ke tak belakang kira. yg pentingggg kak jah dah muatttttt
nnt aku update kg aku ehh hehehe eh baju tu 19.90 jek...
pastu jam da 6.30. plan nak berbuka nak makan kat mcd. mmg lah awal lagi. kalau kau gemalai sanngat dok bersila mak x sanggup..
sementara nak tggu berbuka budak ni tido.. leh macam ko pase mat hehe
bukan mahen letihhh hahha.. jauh weh jalan...
pas makan masok FOS lak. suar dak jantan x de lagi. kat padini tadi murah kalau beli 2. saiz bad lak x de.
nasib kat FOS ade. harga pon okey lah cuma murah lagi padini sob.sob. jadi lah sorg selai.he
masa ni dah seret kaki. ade hati nak pi aeon lagi.
acu layan kan juga...smpai jek amik kau sepenuh2 keta mana kau nak parking.. rupanya aeoncard huii.
lupakan ajekkk.. pastu pi mydin. terlepas simpang kikikii no plat keta johor okeh x pe..
pi mydin nak carik barang bapak aku creme kulit belakang die n baju pagoda biru
barang mak aku lak jubah ade unsur2 biru  sarung kusyen die alas meja die haa
dah pukul 9.30 sompek ke hehe..


mydin org ramai gak. parking sosak. tapi masih boleh parking. tapiiii belakangggg. amik kau menapak nak carik pintu masok. kak jah mmg dah seret kaki ni haha.
ok jubah mak aku yg ade sulam biru tu..
sarung kusyen pon dapat. tapi cam pelik sbb x de pilihan saiz. amik jek sbb ingat standartkan. sekali tebosa he... x sempat carik alas meja. org dah halau kuar.. smpai umah jam 12 ting tongggggggg....
nasib baik hari sabtu masok kije lambat 9.30pg.. dapat lah lajak2 he
sabtu sekerat hari balik kol 2. adik aku dah stanby barang 2 nak buat kuih raya..
malam menggentel. aku x pandai. tolong2 jek hehe
malam tu buat suji..
kau tengok gemok2 padat.. plan esok part2 kena buat comel2 baru cantikk

Pagi esok sambung buat dahlia..
tapi dahlia x banyak buat. sakit tangan nak tekan. nak tukar semprit cetak ilang haha...
tak jadi semprit buat sarang semut... ni yg mula aku sagat. x cantik gemoq2 pastu putos pendek2 his
 suji part 2..  uli comel2 sbb yg malam tadi bapak tembam
gebu kan.... suji umah mak aku x de susu ok. semua loya kang. sape minat yg letak susu pegi buat sendiri hehe

dah abissss. ape nak masak bebuka ni ek emmmm
k byee




09 July 2015

eh lama x bersiaran.. 
n3 pon x de tajok hahhhh
sekali bersiaran kuar pic makan hahhaaaa.....
bulan pose ni x rajin sangat snap gambau...
la ni baru datang mood..
ni lauk bebuka semalam..
kari ikang..
ikang apo idok lah akk tau... kikiki
akk tau ikan kembong ja nab..
petang ni nak masak apo ek..
pining pikio masakk ni nab oiiii..
k lah byeee

20 June 2015

Susahh...

kalau semudah renyuk2 ketas..
pastu baling jek dlm tong sampahh...
x de lah mengasai sangat hohhhh
emmmmm 





15 June 2015

Lemas!!!!

kekadang bila kita ade masalah 
kita perlukan ruang..,
x payah sebok nak tanya kau kenapa?
sbb bila die nak cerita die akan cakap..'
bila die bisu..
jangan sebok.. boleh?
Kat sini paling best..
kesayangan sangat..
x kesah ape aku nak kata..,
sape pedulik..


14 June 2015

Tadi

 adik kita ajak kita jenjalan..
lemas die tengok aku asik mengeluh jek he..
layan je lah gambo. malas nak taippp





Sendiri…,
Jaga hati sendiri,
Pepandai jaga diri,
Jiwa kacau,

Merapu tu biasa haha