Google+ Followers

Ini Blog SaYa.. So suka hati saya lah Sayang!

Wujud blog ni sbb aku suka bercerita.., cerita sendiri, kepada diri sendiri jugakk. syok sendiri, perasan ka bla..bla suka ati aku..,& Aku suka novel.. suka kongsi kat sini... & sekarang hobi baru layan korean.. hehe kisah aku x menarik pon so x suka x perlu baca ye sayanggg... tak baik mengata, saya X ganggu org.. penceritaan kenangan idop aku tiada kena mengena dengan org lain baik idop lagi @ dah padam.. he TQ

30 October 2014

n3 x ade tajok boleh??? hehe
Kisah nye isnin mggu lepas aku off, adik aku ade cuti sem.. so jadi lah kije nye 2 eko ni he.
plan nye nak beli USB hp aku dah baraiii...
pi Aeon jek sudah.. sblom tu singgah coffee bean dulukkk... aku nak minom Caramel macchiato

ehemmm sesekali boleh lah ye nakkkkk

n Oder Royal choc cake die mmg sedap ahhhh


seni amik gambo kate die... haha
pas dah konyang... sambong jalan.. kita org berpecah.. jumpa balik time nak makan..
biasa lah akk kau mmg kat popular tu x de tmpat lain...
x beli pon saja cuci2 mata jek.
banyak gila novel baruu..
dokk peratiiiiii ajekkk heiiiii
duit banyak nak kena smpan ni..
taun depan kakak nak masuk menengah dahh..

 lama gila x masuk sushi king..
selalu kalau gian pon nak makan sushi beli je yg murak kat jj tu hehe..
hari ni adik aku belanjaaaaa.... wah pe lagi...

aku amik bento set..

 ni aku nye... 
air aku ais lemon hanny jek x reti lah minon teh ijo die tu loyak haha...


belasah tokoyakii...

 yg ini mmg kesukaannnn 
berapa pinggan aku sorg lantak haha....
 salmon nishoku hehe sedap..
datang sini makan ni jek pon x peeee.....



29 October 2014

Cerita yg dah bezaman....

Lamaaa x update haha
mood pemalas tu kalau smpai mmg ape pon x jadi hhehe..
hari ni rasa cam malas nak buka Fb.
buka2 pagi tadi nmpk budak kecik kena ikat. sian wehh
badan macam si tatam..
x smpai ati nak baca lah..
kenapa laa kau buat anak org cam tuu..
budak ape le die tau kan...
kalau aku ikat kau gaya gitu ape Rasaa??!! Hiss
dahhh lahhh
moh kita mengimbas balik kisah aku sblom depavali ape kije.
biasalahh update on the sepottt kat fb n ig..
sisni tempat cita basi punyaa... suka ati aku lah he
Pi muar nak beli stok alat tulis budak dah kehabisan..
moh kita oi wetak popular pon baru buka kat sana..
jalan tepi askalator tu nmpk kolum ni..
cantikkk

Dekat 2 jam kat dlm tu haha... nak beli sikit ajek..
menjelajah tempat baru kan..
bukan main bosan laki aku..
mak kau tu kije dah le tempat buku..
bejalan pon tempat ade bukuuu..
nak wat cam ne kann..
asal dulu ko carik pembantu perpustakaan kan?
salah sapa?? huhu... he

dah puas belek buku makan sikit...
2x oder sbb x cukop.. hehe
sedap sangat makan da nak abis baru ingat gamba hehe...
pastu tu kita layan plak hobi bapak kau...
pi karok..

laki aku mmg kaki karok.. 

tu... ngah tarik lagu rock..
efek sitatam siap tutup telinga haha.... layannnn

kakak kan baru abis UPSR kann...
ha amik kau nasib lagu k-pop x de..

ni pic kat kesang laut...
singgah nak carik ikan..

Bad jek malas nak layan, baik die tidooo...
sok aku update cita aku n aku jenjalannn makannn weeeeee
TAMAT!



08 October 2014

Cik Bunga Dan Encik sombong | AIRISZ


Lama juga aku cari novel ni... baru ketemu...
novel die yg ke 3 lama dah katamm..

novel ni ok.. kelakar.. byk part "suwit muwit" yang menyentuh jiwa.. penceritaannya pun sampai ke hati. Mengisahkan ttg Intan Asnidar yg secara x sengaja terjebak dlm masalah yg menimpa Harris Isqandar. Ia bemula bila Intan bejumpa Datin Nora(mama Harris) utk mengambil cek tempahan bunga pd hari  pertunangan Harris ttp tepaksa pula menjadi tunangan lelaki itu bila Erny(tunang Harris) menghilangkn diri…Lebih mengharukn bila ikatan pertunangan yg disangka Intan hanya utk sementara saja akan beakhir dgn perkahwinan dlm tempoh 1 bulan…sedar diri serba kekurangan serta penerimaan Datin Nora yg dingin serta sikap Harris yg dirasakn sombong, Intan cuba jg utk mengubah keputusan Harris. ttp tetap jg dapat sbb Harris awal2 dah ckp maruah dia penting n perlu dijaga…
Suka sangat watak intan ni..
aku copy petikan dlm novel tu klaka ok :










07 October 2014

Raya Haji 2014

Lama gak aku x raya kg sendiri...
rasa last ngandong tatam kot..
uiii berapa lamaaa tu???
bujett raya obesi okehh hhaaha..
tahun ni kira nasib.. last minit ..
aku benau nye x tau kesah ape plan die.. abang kau tu buka bebunyi molot die..
sabtu aku kije lagi... sekerat hari..
biasa kalau balik perak jam 3 die dah balik amik budakk..
so sabtu tu aku tggu smpai jam 6.30 ptg die x balik so paham2 sendiri..
lama dah idop ngan die ni. x de bicara sangat, dah paham dah.
so i so happy haha.
erti kebahagiaan kita x kan sama dengan orang lain.. setengah org pandang aku semacam bila raya x balik umah mak sendri... ade yg bagi ayat "kesian mak engkau"..
orang x paham.. dan aku pon x mintak kau paham haha... mak aku dah biasa.. anak die ada 3 lagi.. bukan aku sorg... mak aku sangatt memahami so kau orang luar x perlu risau...
setahun ade berapa hari kan?? beratos... ye beratus hari aku menetap kat sini kat kg sendiri..
apa lah salah nya raya yg hanya berapa kali tu aku x de kat sini.. hidop aku bio aku yg tentu kan... bagai mana aku x kesah ngan idop kau... macam tu lah aku mintak kau x payah sesebok hal aku laki bini hehe...
okehhh sudahhhhh
ini rendang resipi mak aku... bukan senang aku nak dapat suasana cam gini hhehe
mak aku dah mula masak rendang sabtu petang. dekat jam 7 siap.. tugas aku senang jek.. dah siap tu rendang sila tukar masuk piok.. dah masuk piok kuali sila basohhh hehe
ni lahh aktvt paling aku suka... bukan basoh kuali tu,,... tapi sebelom basoh kualii..
amik roti... cuci sisa rendang tu dengan rotiiiiiiiii.. pastu makannn ohhhhh heavennn..
mmg burok perangaiii tapi aku pedulikk ape... berebot aku dgn adik aku... haha...
tu jek kisah mantai akuu.. happy sangat smpi lupa hp.. tu jek pic kuali...

ni pagi rayaaa..... ya allah banyak tau aku makan haha paling x leh lupa sambal kacang mak aku. kacang jangan hanco sangat huiii.. ni je pingan 1st smpat amik.. yg lain dah lupa mana hp...
lama x bergambo adik beradikk..
biasa mmg ssh nak bagi lengkap.. ude duduk obersi kann.. raya baru balik.
aku pulak raya pi obersi so masa bila nak lengkap nyo???
obersi lah sangat haha adik aku dok johor nuhh.. aku balik perakk dah utara selatan la kann..

kami 4 beradik jek... x payah ramai... ni jek nak runtuh umahh... nak2 yg sulong tu ade.. mmg tekak die jek lah kehkehkeh

 mak dare... ehhh sorg jek mak dare situ hehe
pic tatam ngan muka happy dapat kek sebijikkk.
ha ni satu lagi tragedi.. nasib x lupa nyahh oiiii haha..
hari jadi adam.. mmg dah set kt hp. abihhh dah mak die raya sakan mana ingat hp letak mana kan?
so pagi raya tu pas semayang gaya laki aku sampai..
die pon lupa hari jadi anak.. kau tengok tuuu... nasib lah ade hp.. telambat sikit jek..
so pi muar carik kek.. nasib giant buka beli KFC barrel 21 ketol.
kkek pon belasah kat fung seng beli  kek black forest american coklat.. ha kau sedap pulak nyesal beli setengah kg...

 kek black forest american coklat
 Adam 5 tahun... jangan nakal2, jangan degil2... belajar rajin2 muahh sayang die

potong sekali kek tu ngan nazif..
bday die juga.. bulan islam.. nama pon nazif adhah kan hehe

yg adik aku ni 10/10 nnt anibesry.. potong lah sekali hehe..

dot dettt geram akuuu...

keesokan harinyo.. projek kek minyakk
 
ni projek semalam... aku x balik lagi masa ni.. petang2 lahh kan..
ni kije adik2 aku.. acu pagi2 dah balik uthm johor kan x cuti...
so pempaun  2 org ni kalau wat kek jadi jek kije.. aku x reti..
so aku cuma ditugaskan masak sambal sadin jek hehe senang kan..
jadi sblom tiba giliran aku.. macam biasa makcik bantai tido dulukkk.... hehe
 
so di sebab kan makci tido haha x de resipi lahh.. mangon2 dah siap adon..
tgal nak bagi2 color jek sempat makcik snap... 
 hari tu dak nga wat kek ni x jadiii..
cuba kau bayang dah kacau telo ngan gula ape bagai tetiba lupa tepong x de... haha
benti kejap beli tepong sambong balik mana tak bantat kek tu hehe. masa tu die sorg nak harap makcikkk ohh makcik x retii.... so baling ketanah...
ude ada so ade geng lah dak nga tuuu kannn
kukus 1 jam emmmm sedap bau.. cantik naikk cuma cam telesot sikit termasok airrr.. ah abaikan..
potong panas... makan panas2 sedappp gilaaa...
dahh ni ajek kisahh raya aji aku... pada aku dah cukop seronok dah nihhh hehe..
nnt aku update hero n ade satu lagi novel aku beli ari tu.. jumpa kat muar. pesta buku x de ponn..
dahhh
k
bye..


04 October 2014

Cerita malam semalam

semalam buat ic kakak.. kat utc..
dah ade anak remaja haha
pp mewarisi sangat..
haha lewat 31 hari kena denda ye kak..
ok dikkk...
bagos sangat. org x ramai laju jek...
dah siap buat ic..
kita isi peyot.
pi Subway.. kat dataran pahlawan tu baru  lagi kot,,
aku pon 1st time makan... sodap
amik meatball..
roti die parmesan oregano terbaikk 



mak anak tembun..
konyang makan subway

30 September 2014

The Unsung Hero | Melur Jelita



                                              13/8/2014                                            

Yg di nanti2..
bulan 9..
hoiii x sabooo..

                                              UPDATE!!!!    26/9/14                                    

Aku beli mlm semalam..., ye lah dah gaji kan..kan
patut plan asal nak beli hari ni..
 kat pesta buku melaka 2014.
kebetulan jabatan arahkn pi masa perasmian nnt..
tapi malam tadi lalu kat kedai tanjung kat giant tu..
belom masuk kedai lagi ok kat depan pintu tuuu aku dah nmpk si hero ni...
menonong terus masuk amik bayo x payah nak pikir sangat kan.. hehe
ye lah buat nye kat pesta buku nnt x de cam ne? sape nak tanggung jwb??? kau???
atau pon buat nye aku x sompekkk haaaaaa...
so selamat datang hero..
nnt aku buat review kat sini jugak... tggu aku katomm
kena ada ketenangan.. kena fokus..  nnt x paham.... k byee

                                              UPDATE!!!!    30/9/14                                    

Aku mmg excited gila nunggu novel ni sbb aku follow FB penulis (Melur jelita) mmg telan2 ailo tengok org beli on9. Ye lah dorg dapat awalll… x pe sabarrr hehe
dengan ketebalan 1156 terpaksa aku habis kan 3 hari.. hehe aku kurang faham bahasa Kelantan nokk. Guna khidmat pak googel jek senanggg. Tahniah sangat kat kak MJ. Semua novel kak MJaku dah ade semua gemok2 tau hehe
Awal nye kak mj  memperkenalkan watak utama nama DERAMAN!! Kenapa klasik bona nama die, so aku piker positip lahh… hehe membayang pulak watak remy ishak ah sudahhhh hehe
Bila dah baca baru paham.. nama hero Nur Muhammad Irvan. Tu gelaran yg maryam bagi DERA-MAN ohhh… nakal si irvan ni..
Maryam?? Siapa maryam?? Nama penuh die “Tun Maryam Keumalahayani” nama sangat klasikkk wehhh belit lidah mak nak menyebot. die juga blackswan gadis yg bijak, santun bicara & tinggi budi perkertinya. Hidupnya dikongkong oleh bak (ayah) & bunda (mak sedara)nya membuatkan tutur katanya, tingkah laku & pergaulannya terbatas. Dalam diam, jiwa remajanya memberontak inginkan kebebasan, mahu keluar dari kepompong yg dicipta bak & bunda.

Paling aku suka watak Haziq Gojes - Abang susuan Maryam. Klaka die cam agar2 gi tuu

21 September 2014

Makan todo / Korea

Mggu ni x de pi mana pon..
merap jek kat umahh..
maknnnn tidooooo
makannnn tidoooo
dengo bunyik lagu pedal pop yo..
melompatt..
mak die ok..
bukan anak die hee...
cite korea ade cita baru tau aku follow

  My Lovely Girl  
Baru episod 2... uiiii Rain Oppaaaa belakon rugi lah mak x tengok kan hehe!!! 
die berlakon dengan Krystal

    Drama: Blade Man (English title) / Iron Man (Korean title)     

Ni sorang lagi Lee Dong Wook
Buat masa ni aku lom paham lagi ape kisah citer ni..
tapi cam biasa dong wook watak die misteri sombong tapi ensem hehe br  4  episod pon kan..

   My Secret Hotel   
Ni ok jugak misteri pembunuhan kat hotel tmpat dorg kije n cinta 3 segi antara Hyo jumpa balik bekas suami dia dan CEO hotel tmpat die kije tu hehe.. sweet

   MY SPRING DAY  

Choi Soo Young  (girl's generation) sebagai Lee Bom yang menderita sakit dan  menerima transplantasi jantung. Best la walau hero die Kam Woo Sung sebagai Kang Dong Ha cam dah tua kan tapi lah aura matang la senang.. lagi sorang si ensem Lee Joon Hyuk sebagai Kang Dong Wook kekasih si Lee bom n adik kepada Kang Dong Ha.. yg jadi konfliknye jantung yg Lee Bom dapat tu lah jantung mending isteri kang Dang Ho.. jadi si lee bomm ade rasa semacam bila nmpk dong haa... haaa cam tu ade pahamm hehe jenoh ok akk citerr.. dah nak pi makan 
K byee