Google+ Followers

Ini Blog SaYa.. So suka hati saya lah Sayang!

Wujud blog ni sbb aku suka bercerita.., cerita sendiri, kepada diri sendiri jugakk. syok sendiri, perasan ka bla..bla suka ati aku..,& Aku suka novel.. suka kongsi kat sini... & sekarang hobi baru layan korean.. hehe kisah aku x menarik pon so x suka x perlu baca ye sayanggg... tak baik mengata, saya X ganggu org.. penceritaan kenangan idop aku tiada kena mengena dengan org lain baik idop lagi @ dah padam.. he TQ

30 September 2014

The Unsung Hero | Melur Jelita

N3 baru scroll bawah ye nyahh

                                              13/8/2014                                            

Yg di nanti2..
bulan 9..
hoiii x sabooo..

                                              UPDATE!!!!    26/9/14                                    

Aku beli mlm semalam..., ye lah dah gaji kan..kan
patut plan asal nak beli hari ni..
 kat pesta buku melaka 2014.
kebetulan jabatan arahkn pi masa perasmian nnt..
tapi malam tadi lalu kat kedai tanjung kat giant tu..
belom masuk kedai lagi ok kat depan pintu tuuu aku dah nmpk si hero ni...
menonong terus masuk amik bayo x payah nak pikir sangat kan.. hehe
ye lah buat nye kat pesta buku nnt x de cam ne? sape nak tanggung jwb??? kau???
atau pon buat nye aku x sompekkk haaaaaa...
so selamat datang hero..
nnt aku buat review kat sini jugak... tggu aku katomm
kena ada ketenangan.. kena fokus..  nnt x paham.... k byee

21 September 2014

Makan todo / Korea

Mggu ni x de pi mana pon..
merap jek kat umahh..
maknnnn tidooooo
makannnn tidoooo
dengo bunyik lagu pedal pop yo..
melompatt..
mak die ok..
bukan anak die hee...
cite korea ade cita baru tau aku follow

  My Lovely Girl  
Baru episod 2... uiiii Rain Oppaaaa belakon rugi lah mak x tengok kan hehe!!! 
die berlakon dengan Krystal

    Drama: Blade Man (English title) / Iron Man (Korean title)     

Ni sorang lagi Lee Dong Wook
Buat masa ni aku lom paham lagi ape kisah citer ni..
tapi cam biasa dong wook watak die misteri sombong tapi ensem hehe br  4  episod pon kan..

   My Secret Hotel   
Ni ok jugak misteri pembunuhan kat hotel tmpat dorg kije n cinta 3 segi antara Hyo jumpa balik bekas suami dia dan CEO hotel tmpat die kije tu hehe.. sweet

   MY SPRING DAY  

Choi Soo Young  (girl's generation) sebagai Lee Bom yang menderita sakit dan  menerima transplantasi jantung. Best la walau hero die Kam Woo Sung sebagai Kang Dong Ha cam dah tua kan tapi lah aura matang la senang.. lagi sorang si ensem Lee Joon Hyuk sebagai Kang Dong Wook kekasih si Lee bom n adik kepada Kang Dong Ha.. yg jadi konfliknye jantung yg Lee Bom dapat tu lah jantung mending isteri kang Dang Ho.. jadi si lee bomm ade rasa semacam bila nmpk dong haa... haaa cam tu ade pahamm hehe jenoh ok akk citerr.. dah nak pi makan 
K byee

15 September 2014

Sungai Sagil Gunung Ledang JDT

Pic kat iG pagi semalam. abang kau ajak makan tengah hari kat tepi sungai.. mak kau layan jek lah..
3 mmgu sblom tu abang kau ajak pi PD.. aku ni kalau laut mmg lemah sikit..
bukan x suka..
suka jek dok2 rehat tepi pantai tu cantikk kann...
x tau cam ne nak cakap laut tu luas skrg musim ujan kan..
risaukn budak2 takot aku x terjaga nnt dengan aku yg cuak lagi kan,
kang kalau aku sawan kat laut sapo nak lompang den heeeeeeeeeee ngeriiii
Sungai ni kita leh pilih tempat cetek kan.. agak2 paras betis kira lulus lah hehe
Pagi semalam benau nye dalam jam 9 kot ujan kat taman aku..
ade tempat siap kena ribut..
mak dah risau dah nak pi sungai ni kan. abang kau wat bodo jek..
"ni kan kat melaka.. sungai tu kan kat johor x semestinya sana ujan kata die"
yo lahhhhhhh....
sampai sungai pasang khemah. abang kau n dak kakak yg pasang. mak kau x reti okehh..
pastu kita makan dulu.. cantik2 siap pasang jam 2 kan mmg ngah kebulo..
aku hangkot ngan piok2 nasik bagai haaa makan betambah2 hehe
cuaca kat sana ok lah baru lepas ujan sejokkk x panas..
 PAstu ha berendam lah kau smpi kecot.. dari jam 2.30 jam 5 baru naikk.. tu pon aku beso kan mata..
berani nak lawan mata aku hehe..
 air keroh sikit lahh kan lepas ujan..
mmg jauh lah nak banding sungai bil kat perak tu..
sana sungai org belom teroka wehh menangis tengok air jernih gila cam tu..
siap leh tangkap ikan bawak balikkk bagai...

 dorg ni mmg rela jek main kat situ jek haha ujung kaki aku..
kau berani lah pegi jauhh...
 Gambau aku mmg x de..
abang kau leka terjon tirok x layan aku..
 Gambau tonggang langgang gasak lahh






Senang bawak kemah ni.. nak salin baju x payah begodo gandah naik atas kat tandas awam tu..
org dah le ramai... berderet nak masuk x kose aku...
Selesa..
 Dah siap.. salin
moh selfiee
 Dekat jam 6 juga lah keluar dari sini... balik x teros balikkk hehe
singgah tanjung mas.. pic x de hp kong..
lepak sementera nak tggu makan malam..
makan nasik beriani ckrspy chiken kau Home..
emmmm terkonang konang sedapppnyeee
Ok tu saje kisah ujung mggu aku...
wasallammm...

08 September 2014

Review Novel : Di Penghujung Cintaku Adelia | Wan Rohayu

Gambar aku prnt screen ig acik takk?
pedulik hehe...

Pada aku novel ni memang best! cerita die lari sikit dari kebiasaan.. pasal dunia doktor dan nurse, kisah kat hospital,  selalu  kan asik cerita korporate je kan... masih tema kahwin paksa, watak opkos ensem n lawa2 cung 'tak hengat'
Aku suka jek citer ni..! tak payak kau semak kan kepala nak pikir logik ketidak semua org suka si Adelia tu sampai yg tue2 pon kan hehe.
Cuma aku geram dengan Nik Pasha die ni LALANG okeh X bertanggung jawab, takde pendirian Stone gila... kesian Adelia...anak die korban sbb dapat bapak batu.. masa ni lah sedih gila bengkak2 mata makcikk..
K bYe

06 September 2014

Cerita semalam..


kembong 3 rasa... emmmmmm hehe
nenes dalam tin pon sedap taukk..
Benda2 sepah lantai..
mainan kegilaan sekarang kot..
dah jemu sepah nnt aku terpijah mengidap 2 harii.... 
kau siap lahhh aku baling nnt haha
bagus juga benda ni.. menguji daya kretiviti..
ingat senang??
dari lori tu nak jadi robot..
si kakak jek yg buat..
die mmg suka benda2 stress ni..
yg 2 mamat lagi tu die tau siappppp....



05 September 2014

Aktiviti

Aktiviti anjuran tempat aku kije...
itu aku,
kenapa nak sembunyi??
dah mmg tu aku..
aku bangga dengan diri aku sendiri..
berjaya menternak lemak.. kesedaran dah ade.. tindakan lambat jek haha
 hehe yg dah kenal aku mmg dah tau mana aku..
yg lom kenal tu kau mesti leh cam..
haha haaaaaaaaaaa kau
 x de tembam lagik kakak haha
 x nak cerita pasal atvt ni..
cuma nak cerita pasal seronok jek..
rasa cam best seronok.. walau KG kau dah terlebih..
 pastu malam lutut sakitt
atoiiii....


* Gambar aku cilok dalam FB jabatan..
K byeeeee

30 August 2014

 Semalam kan bday kakak..
biasa lah umah aku kalau sambut bday x de ape pon..
beli kek sebijiik haa balun reramaii.. hehe
yg untung nye sikakak ni beday die 29 hb sbb ibu baru gaji.. boleh beli SR
semalam beli white chocolate macadamia untuk kakak..
kebetulan acu pon gaji.. acu belanja sate n roti john.
membaham lah semalam..
 Kisah nye kek ni..
nmpak cantik kan bunga2 bagai..
tapi benau nye kek tu retak x cantik..
boleh nmpk retak tu kalau kau tenung bebetul..
so untuk menutup kecacatan  budak SR tu guna lah kretiviti ape yg kau ade utuk tutup ye dik, 
 akk x kesah kau kena pastikan rasa die x lari same jek..
makan nnt kalau x sedap akk pulangkn balikk yee jahh..
nasib sedapppp!
 sementara tggu budak tu mendeko..
tak kan nak tengok ajek kann. telan ailo patploh kali...
haha test kek ni.. die kata baru,,
mak x ingat dah nama die.. tapi sedap die nak mampos..
ni tengok balik sambil menaip dah telan2 ailiooo........ 
hiss k byee


27 August 2014

Cerita Dipenghujung Raya..

Saya tau raya dah abis..
saya sedar.. hehe
cuma cam biasa tuan punya belog goblong ni lembss sikit
hegeh2 baru nak update..
bukan salah mak hencik tau..
x de salah sape..
kesah nye "dah behelog akk dikk suka ati akk." tu lah ajekk he
Jabatan tmpat aku kije ade anjurkan Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri Tahun 2014
pada 25 ogos ri tu..
macam2 lah ade pertandingan bagai..
sape yg follow fb n ig aku mmg muntoh lah gambar kita org hehe
ini kalik lahh muntah sini plakkkk
dimula kan dengan persiapan gerai utuk bhagn kita org..
gerai manisan & buah2an


 antara geng2 yg terlibat
 konsepnye merdeka raya...


 smpai terlolap bagaiii buat lomang tauu

 ni lah gerai kita... sederhana sahaja... berkat usaha kerjasama semua...
yg penting kasih sayang disituuuu.. kau adee???
 2 jek bunga yg lain kumbangan... aku x terlibat masa ni.. hehe
ha masa ni aku ade mak banang n nek gobekkk gosok bendera..
kasik molek2..
















 kak jijah model lemang n ketupat.  
         kutupat tu die lukis. warna tender kak manah utk tempahan leh call 012 1234567 he
tibalh masa hari langsung dimulakan ngen pic kat tangga..

 pic ni aku cilok fb jabatan hehe.. 
nnt kalau ade update lagik aku tepek sini..
banyak lagi x dapat nihh...
ni sikit jek pkaan negeri.. x campo lagi ngan negara. kita tgguuu ok kalau hadeee
 cam biasa selfie kat tangga...
 geng2 semah setiap tahunnn

pp mak kau ampang kembong lagik.. ada duku 2 bijik lahh haha
 ngan bos
 The zon... tahun ni x lengkap..


Brsama pengarah
 n selfe smpai lobam...

hamboi gebu gebass kawann makkk