Pages

Google+ Followers

Ini Blog SaYa.. So suka hati saya lah Sayang!

"Segalanya disini adalah kenangan hidup aku, tak ambil kesah org suka ke tak, kesah ape aku kan haha bercerita tentang ape yg aku suka, tiada kena mengena dgn org lain baik yg masih Hidop @ yang telah tiada.."

03 January 2016

Dilwale..

Sebenaunye 1st time kakak terlepas tengok wayang balik kol 1 am hehe
selalu kalau dengan abang kau bawak budak paling2 kol 10 mlm dah kuar..
kali ni nak tengok srk ku gagah kan jua haha
abang kau x layan hindustan. die lagi gemau tengok tamil padiyapa libas kain zaa zaz zaaz leh terpelanting tu.
so kita plan adik beradik. 
bncang adik beradik kalau pegi siang mmg amik masa yg lama. cite ni dekat 3 jam. ya lah nak tgal kan budak2 tu masalah juga.. tapi kalau kita pi malam budak x aktif jam 9.30 dorg dah padam haha, jadi balik lambat pon x risau sbb dorg tido n x susah kan mak aku.. 
jadi mula2 soh acu buking tiket jam 9.30 malam sekali abis dahhh... kau nmpkkk?? best la tu lambat boking abiss. so beli jam 10.05 punya..
kita org keluar umah jam 8.00 malam budak dah siap2 bagi makan.. tempat turu pon dah siap. ngantuk kau tido jek jangan memekak, hehe mak kau nak berjimboo
 ape2 makan dulu.. carik yg senang nak hadam janji konyang. kita pi subway sudahhh
ni aku nye meatball marinara bawang x nak

lepas makan kasik kencing ape2 nak keluar tu kasi abis haha ni dekat 3 jam punya cerita okey.
aku x suka masa piling2 tu masa tu lah nak berak bagai terganggu okey hehe
macam biasa #sawancermin

masok2 jek dah penuh wehhh..
pada aku dilwale best sangat. rasa lepas tengok nak tengok lagi lahhh.
masa dekat 3 jam dalam tu x rasa ape ok. filing die lain macam..
paling sedih masa srk(kaali) kena khianat dengan kajol(meera) lepas dating 5 minit dorg. x sangka kajol pon anak samseng juga. tapi masa tu kajol x de filing lagi.. n satu lagi masa kajol tembak srk sbb salah sangka... huhu sedihh
banyak juga aksi2 lawan2 tembak2. selang seli dengan lawak2 klakau antara veer (adik kaali) n watak si mani bhai tu hehe
pastukan mmg filing abis lahh layan lagu2 die. aku suka lagu janam janam tu..
pastu kan  tempat dorg berlakon tu.. cantikkk gilaaaa wehhh
lagi satu kajol tu makin cantik kan? Srk tok sah cakap lah makin tua makin ensem body mantop kata kau upss hehe
k lah... pi lah tengok sape yg belomm..

sbab teruja sangat cerita die best, paksa acu snap gambau kat poster dorg...
aku bagi bintang banyak tau utk dilwale ni dengan bulan2 sekali.
Akhir sekali kau layan lah youtube ni lagu2 best gerua, janam2 n traile

Gerua


Janam Janam






Dilwale traile

25 December 2015

Star Wars: The Force Awakens

Cuti jalan2 ikot acu. die nak beli seluar kerja.. 
pastu anak2 aku pegi nyaji kan 6 petang baru dorg balik..
so x de lah rasa bersalah amik kesempatan haha.. abang kau pon koreje..
 kilang tmpat abg kau kije x amik cuti maulud nabi...
jadi kakak kesunyian hahahah (puhiiiiiiiiiiiii)
plan nye menonton wayang, beli barang acu, n makan2 

 
masa kat umah aku plan nak tengok the good dinosaurs.,
tapi bila acu nak beli tiket aku tukar. cam x best tengok x bawak budak2 kan. so ikot acu tengok star wars
masok jam 11.40
Gambat dr encik google
 aku x folow episod star wars yg lepas2. jadi x berani nak kata best melampau sbb banyak x paham.
tapi mmg teruja lah tengok filem fiction degan aksi nmpk real macam betol2 ade kat angkasa kita ni.. robot kapal angkasa ok lahhh. yg penting tak membosan kan.
muka puas ati tengok star wars.
 Abs wayang lapo.. nmpk caffe bene ni.. belom benah cuba. tapi selalu nmpk or shere..
cam sedap so kita org oder 2 ni makan kongsi. tiramisu waffle ni sedapt dan
Green tea bingsu... sedapt campuran pelbagai kekacang kakak sukaaa

pastu soping barang acu.pastu terhenti kat pokok krismas ni..
cantikk amatt hehe
filing tggu salji turonnnnn
dah tu jek
As salam



23 December 2015

Persiapan

Ni cerita ahad mggu lepas. cari barang budak sekolah. 
nmpk sangat last minit kan?
mmg kelamkabot sikit. kalau ikut perancangan awal beli keperluan sekolah ni sblom bad khatan. tapi lepas sorg2 demam secara berjemaahkan. tangguh2.. emm ni lah jadinye. hari ahad tu pon hampir tak jadi sbb abang kau plak demam dah dekat semggu..pagi tu die mmg demam lagi nasib ,masuk t.hari kebah sikit. gerak petang2 sikit lah kan redop.. keperluan lebih kepada adam lah sbb die darjah satu..
bad pon baju kena baru sbb badan die naik mendadak haha
lepas sunat naik lagi.. gumoq haha baju lama mmg x de harapan.
kakak tambah sepasang jek baru sbb tahun lepas punya bolh pakai
beg sekolah bad n kakak pakai yg lama elok sangat lg.
tatam pilih sendiri beg die. mula2 nak color pink eh kau ni. pink terang tu kau tau.. aku tanya die betol2 mmg nak yg ni ke. jangan nnt masa sekolah org ejek kau tak nak pakai. ye lah tak boleh lupa aku masa beli baju melayu 2 tahun lepas. die yg pilih pink. aku layan jek. pada aku x de hal baju lelaki color pink. x semistinya pink utk pempuan. akk x setuju tu. tapi die kena ejek kat tempat mengaji langsong x nak pakai dah. menangis2. geram pulak aku. 
last2 die nak beg color merah ni.. nmpk macam besau kan beg ni. tapi comel jek benaunye.
hari ahad kan hari tampa pelestik kat aeon. so 2 kasot ngan setoken sumbat lam beg die hehe. malas nak trolly2 bagai
stoken yg kecik beso nak katon ni. gasak lah kau yg nak pakai.. mintak2 x sama dengan anak2 adik aku punya stoken hahaha. 6 org budak sekolah kat  umah mak aku tu. bab stoken mmg kalau dah sama semua. main sarong jek. dah x kenal sendiri punya hehehe

 Aku pergi pon bukan tempat berjenama utk keperluan baju bajan sekolah ni..
baju 2 pasang utk dua budak laki. sekolah pagi petang. sama cam tahun lepas kuantitinya,
tapi beza sungguh jumlah RM pada tahun ni. tahun lepas 200. tahun ni naik 316
tersengih kerang kak tijah tepi kauter hahaha
utk kasut sorg sepasang jek bad n adam. kakak kasut baru beli tengah tahun ari tu. elok lagi.

dah semggu beli. hari ni baru sempat nak basohhh. ikot ati aku malas gilakkk nak basoh nyah oiiii.
tapi bak kata adik aku. " kau bukan sental pon" hehe yelahhhh
abis dah cerita persiapan.
 Selasa 22 hb hari tu adam baru konvo secara rasmi haha
setelah pat ploh kali tertangguh. dengan tarikh2 memonengkan kak tijah..
mula2 november tangguh. pastu 15 disember.. pastu 23 mak kau 2 kali tukar cuti nyah.. last 22 hb. kakak dah takot nak tukau lagi cuti... ujung tahun ni cuti agak kritikal isu nya. org lain pon nak cuti bukan kau ajek. akk kije bahagian kauter nak. kalau tutup x de yg ganti, org tak paham nnt main komplan jek. datang bukan nak roger2.pastu bukan  geti nak baca notis kat pintu. kau tau lah nnt kenapa kakak cutikn kalau kau baca.... ni ayat tak boleh belahh " asikkkk katoppppp jek" kau tak tau aku gasa nak lenyap kan kau teros.. ehh terlepas sini plakk eh eh... berbalik pada si tatam hik
 nasib baik ada mak sedara anak nye sebaya..
mintak lah jasa baik die tengok2 kan si tatam ni, sian mak bapak koreje hihi
mintak tolong snap kan sekali gambau2 untuk kenangan... suka die dapat bear cam acu.. kerlas kan budak konvo skrg. buat kat UTeM. mmg filing2 graduasi ijazah sarjana kekatanye kikiki...
dah lahh...nnt kakak sembang lagi 
DAHHHHH....

11 December 2015

Sweet November pulak

 Kita himpon kan semua cerita bulan 11 ye nak
mak aku kata kasi lahok..
hehe
kita mulakan dengan cerita 8/11/15 b'day abg kau..

Abang kau ajak pi sagil
cam tiap bulan lak pi sagil kan.. beh tu dah tu jek sg paling dekat..
b'day die so suka ati die lah kan..
sesambil berendam layan makan kopok..
 air sejok gila walai dah tengah hari nyah..
 tapi best lah org pon x ramai.. pi yg hr tu hakak jaga beg kan
kali ni paksa abg kau bawak kemah tu hehe
puas ati dapat berendam sekali

 cam biasa dah puas berendam mmg perot lapo menyucok
jom layan kfc.. bapak kau belanja... haha nasib lah abag kau belanja sendiri di hari jadi sendiri weh weh weh
budak ni lah paling penat sekali. sepanjang perjalanan balik die bantai tido

 Ni pulak citer 18/11
majlis penyampaian hadiah sekolah tatam.
 kebetolan aku off kan.. ni lah bongsu last tadika..
mana ade lagi dah kan..
suka die aku datang
 die masok pesembahan tu yg teruja aku nak tengok hehe
tatam pakai baju melayu biru tepi sekali barisan hadapan
ni persembahan pertama lagu utk ibu bapa..
 comel semua..
yg depan sekali tu pelajar terbaik 6 tahun..
berkeyakinan sangat dok depan weh..
persembahan bi pon die juga.. lawa sangat

 ni persembahan ke 2. lagu ape tah, tapi 3 bahasa
melayu, inggeris n arab
 suka lah die dapat hadiah..
tatam ni tahun depan darjah satu..
perkembangan die belajar agak lambat sikit nak banding abg n kak die..
die ade masalah keliru b dengan d
bukan tu jek M dengan N pastu g dengan y.
ni penyakit keturunan ni huhu..
aku kecik dulu ya allah jenuh. rasa smpai drjh 2 kot br ok heheh.
aku tengok die dah boleh baca cuma x lancar n lambat. terutama bila ade huruf2 tadi. die amik masa nak pikir dulu.. jadi x terok sangat cam mak die lah hahha...
plan2 masa cuti ni soh die banyak baca suku kata..
x pe adam pelan2 kayuh..
ni lah sweet november..
bulan 11 hari jadi nazriq, abang kau ngan tok ayah..
pastu 1st gaji acuuuu


pemblasahan gaji acu yg pertama
menu domino, saty ade, roti jhon ade...
ngan ais krem bagai..
terek perot abaq hang...
nikmat makan reramaiii...
penutup cerita 30/11/15. budak ni selamat khatan. dah ade anak bujang ga gaga ga
buat kat klinik amal telok mas.. dapat sebelah petang jam 3. sampai2 teros nama panggil ok lah die 1st. x de lah sensara dengo respont org lain.. org lain dengau lah jeritan die hahaha... kuat juga lah menjerit mamat nih..
ngeri mak masa tengok proses die. hehe alhamdulilla dah baik dah..
k lahhhh 
bye

10 November 2015

Sweet Oktober

cuti depavali x kemana meh update kisah nak basi sblom aku lupa ingatan miahahah.
 Bertahun juga le x makan kek sr
kau tau lah harga die kan...
sesekali boleh le..
ari jadi anak aku beli kat fung seng sudah
 kali ni rasa teringinnn sangattt yg niiii
pehhhhh
beli kongsi dengan acuuuu
 kita raikan hari jadi 2 beranak ni...
alya 29/10.. selang sehari mak die pulak 31/10
so potong2 ni buat hari jumatt malam lah sbb aku tido umah mak akuuu hehe
mmg plan baik punyaaa lahhhh...
sekejap jek selesai sebijik ni belasah anak beranakkkk...
 ni pulak anak buah aku. anak adik aku yg br potong kek tu yg sulong.
tido semalam kat sepital sbb jatoh katil..
adoiii seram dengau cara die jatoh tu,..
die bajet lending kat tilam bawah, sekali tersasar.
kepala lending kat simen.. belentum bunyikkk
pas jatoh muntah,.. mmg mak die x pikir ape lah bawak sepital teros..
scan awal katanye x de ape tp mntah tak berhenti lagi suspek pendarahan sikit,
doc pantau 6 jam kalau x ok kena pi jb.. semua dah risau.
nasib lepas 6 jam muntah berenti.. tetiba stabil..
t.hari tu baru aku dapat pegi tengok die. nmpk macam dah ok. ptg tu dah boleh balikk.
harap2 x de lah kesan ape2. kepla ni kan risau sikit. 
balik dr hospital singgah makan.
budak2 nak makan nasi beriani
mana lagi.. kita org suka pi kat home cafe. mmg biasa pi sana..

 ni sampingan...
 semua oder beriani ayam crspy.. aku kongsi dengan adam..
tu yg pinggan nmpk sikit..
tapi kau x tau. adam x abis aku bersih kan hahaha
tak baik membazir amalan syaitonnnnn

kakak x pandang2 dahhh
mmg sedap lah nasi beriani die... ayam masih besar tu yg pentingggg
last ni budak tahun depan drjh satu..
tah ape kabau... abis dah citer bulan lepas..
ahad ari tu kita org pi mandi sungai kat sagilll
nnt lah aku update